Διαψεύδει ο υπουργός Εργασίας δημοσίευμα για τις συντάξεις

Διαψεύδει ο υπουργός Εργασίας δημοσίευμα για τις συντάξεις

Ο υπουργός Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλος, με δήλωση στο ΑΠΕ-ΜΠΕ διαψεύδει κατηγορηματικά δημοσίευμα της εφημερίδας "Τα Νέα", υπό τον τίτλο «έκτακτη εισφορά ειδικά για συνταξιούχους», επισημαίνοντας ότι «δεν υπάρχει καμία σκέψη για επιβολή νέας εισφοράς στους συνταξιούχους».

«Τα μόνιμα κέντρα εξουσίας της χώρας διαπιστώνουν την προσωρινότητα τους και αντιδρούν σπασμωδικά. Μετά την ποινική δίωξη κατά του επικεφαλής του ΔΟΛ, πρώτα το Βήμα και σήμερα τα Νέα, σε πρωτοσέλιδο, γράφουν για προαποφασισμένες μειώσεις στις συντάξεις και για επιβολή, δήθεν, έκτακτης εισφοράς. Δεν υπάρχει καμιά σκέψη για επιβολή νέας εισφοράς στους συνταξιούχους και η μη μείωση των κύριων συντάξεων ήταν και παραμένει κόκκινη γραμμή για την κυβέρνηση. Δεν ανησυχούν όμως για τις συντάξεις. Για την Δικαιοσύνη ανησυχούν…», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γ. Κατρούγκαλος.

Στην κατηγορηματική διάψευση δημοσιευμάτων που κάνουν λόγο για μειώσεις κύριων συντάξεων και για νέο σχέδιο έκτακτης εισφοράς στις συντάξεις προχώρησε και το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Τα εν λόγω δημοσιεύματα, όπως αναφέρει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του, το τελευταίο διάστημα, «έχουν ως καθημερινό στόχο να πλήξουν την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, η οποία για πρώτη φορά αντιμετωπίζει ισότιμα και με ενιαίους κανόνες τους ασφαλισμένους».

«Ο υπουργός Εργασίας έχει κατηγορηματικά και κατ΄ επανάληψη τονίσει ότι η κυβέρνηση δεν θα μειώσει και πάλι τις συντάξεις, ακόμα και αν το ζητήσουν οι διεθνείς δανειστές της, υπογραμμίζοντας ότι θα προστατευθεί το εισόδημα των αδυνάτων» επισημαίνει το υπουργείο και υπογραμμίζει:

«Η κυβέρνηση παραμένει σταθερή στη θέση της για τη μη μείωση των κύριων συντάξεων και τη θεσμοθέτηση ενός βιώσιμου και δίκαιου ασφαλιστικού συστήματος, που θα εξασφαλίζει ισότιμη μεταχείριση, κοινωνική δικαιοσύνη και διαγενεακή αλληλεγγύη».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ