Διαψεύδει δημοσίευματα η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ κ. Μ. Θελερίτη

Διαψεύδει δημοσίευματα η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ κ. Μ. Θελερίτη

«Στο πρόσωπο της Μαρίας Θελερίτη και κάθε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που διαπομπεύεται με τόσο ανοίκειο  τρόπο, ο κύριος στόχος είναι το κόμμα, o ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί όλο αυτό το σύμπλεγμα (συμφέροντα, ΜΜΕ, αντιπολίτευση), δεν μπορούν να συμφιλιωθούν με την ιδέα πως αλλάζουν τα πράγματα και κάποιοι δικαιολογημένα τρομάζουν» αναφέρεται σε γραπτή δήλωση της βουλευτού, με τίτλο «Συνειρμοί που οδηγούν σε σενάρια επιστημονικής φαντασίας» με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με την απόφαση του Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου να καταβάλει στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ υπερωριακή αποζημίωση.

«Όλος αυτός ο θόρυβος λοιπόν γίνεται για τα οφειλόμενα που δεν ήταν (όπως τα «αδέκαστα» media διατυμπανίζουν όλες αυτές τις μέρες) 5.764,48 αλλά 2.718,90 ευρώ, και αφορούσαν δεδουλευμένες υπερωρίες (βεβαιωμένες ανά μήνα) της Θελερίτη Μαρίας για τα έτη 2013 και 2014. Αυτό σημαίνει επί της ουσίας 113,29 ευρώ για κάθε μήνα, όπου σημειωτέον τα είχαν λάβει όλοι οι αποσπασμένοι υπάλληλοι στα κόμματα σε όλη την Ελλάδα, εκτός από την ίδια με την αιτιολογία ότι εργαζόταν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ» αναφέρεται στο κείμενο.

«Ο λόγος που είχε αποσπαστεί στο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές του 2012 – σημειώνεται στο κείμενο - δεν ήταν για να προετοιμάσει την υποψηφιότητά της (όπως πολύ θέλουν ευθέως ή αφήνουν να εννοηθεί), αλλά γιατί λόγω των ιδιαίτερων σπουδών της, της εμπειρίας και της γνώσης της στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Το κόμμα λοιπόν, κάνοντας χρήση των δυνατοτήτων που του παρέχει ο νόμος, αποσπά περιορισμένο αριθμό δημοσίων υπαλλήλων, ιδιαιτέρων και ειδικών προσόντων. Εργάστηκε δε, στη νέα υπηρεσία για δύο χρόνια σε ημερήσια απασχόληση, μετακινούμενη καθημερινά στην Αθήνα, χωρίς καμία άλλη κάλυψη πλην του μισθού της. Δεν διεκδίκησε τίποτε παραπάνω. Ο νέος εργοδότης, ως όφειλε έστελνε κατάσταση υπερωριών εντός του προβλεπόμενου ορίου, ενώ η ΠΕΔ με τη σειρά της, ως υποχρεούτο, δεν κατέβαλε το ποσό μηνιαίως παρά με καθυστέρηση 2 ετών, επειδή εργαζόταν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ»

«Η καταβολή των υπερωριακής απασχόλησης των υπαλλήλων του Δημοσίου που εργάζονται στα κόμματα, ρυθμίζεται από το 2003(Ν. 3205/03 και σύμφωνα με την ΚΥΑ της 1/2/2013, με Αρ.Πρωτ. οικ. 2/10903/0022 η οποία αναφέρει ότι ''για τους υπαλλήλους που διατίθενται ή αποσπώνται στα παραπάνω γραφεία (δηλ. γραφεία των βουλευτών, των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, των πολιτικών κομμάτων, καθώς και του γραφείου του Επιτρόπου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή της ίδιας περίπτωσης β' από νομικά πρόσωπα και ΟΤΑ α' και β΄ βαθμού, των οποίων η μισθοδοσία δεν βαρύνει τον κρατικό Προϋπολογισμό, η αποζημίωση για υπερωριακή εργασία, θα καταβάλλεται από τις υπηρεσίες που ανήκουν οργανικά οι παραπάνω υπάλληλοι''» επισημαίνει στη συνέχεια το κείμενο. «Προκειμένου λοιπόν να αποφευχθούν κακόπιστοι συνειρμοί και σενάρια επιστημονικής φαντασίας, οι οποίοι συνδέουν την καταβολή της συγκεκριμένης υπερωριακής απασχόλησης με το Ν.4325/2015, αναφέρουμε ότι η εν λόγω καταβολή πραγματοποιήθηκε λόγω αλλαγής του Δ.Σ. και του προέδρου της ΠΕΔ, οι οποίοι αναγνώρισαν τα οφειλόμενα  και έπραξαν τα δέοντα» καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ