Β. Μαγκλάρας για Στ. Κριμιζή: Δεν καταλαβαίνω πώς παραιτήθηκε κάποιος που πήγε 2 φορές στη δουλειά

Β. Μαγκλάρας για Στ. Κριμιζή: Δεν καταλαβαίνω πώς παραιτήθηκε κάποιος που πήγε 2 φορές στη δουλειά

Πυρά εναντίον του Σταμάτη Κριμιζή εξαπέλυσε και ο γενικός γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Βασίλης Μαγκλάρας, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο «που πήγε 2 φορές στη δουλειά, έδωσε μια συνέντευξη και μετά παραιτήθηκε εφόσον δεν έβρισκε το δίκιο του».

«Δεν είμαι τσάρος και προσπαθώ εδώ και δύο χρόνια σε αυτήν τη θέση, κάνω ό,τι μπορώ για τα ΑΕΙ, τις εταιρείες, τους ερευνητές, γιατί ο χώρος του διαστήματος ήταν παρατημένος εδώ και 30 χρόνια», ανέφερε, δίνοντας απάντηση στον χαρακτηρισμό που του απέδωσε ο παραιτηθείς πρόεδρος του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού.

Μιλώντας στο Θέμα 104,6, ο κ. Μαγκλάρας άφησε αιχμές όταν κλήθηκε να σχολιάσει τους λόγους για τους οποίους παραιτήθηκε ο κ. Κριμιζής, σημειώνοντας ότι «δε ζήτησε καν να μιλήσει με τον υπουργό για να θέσει τα παράπονά του. Δεν πιστεύω ότι ένας άνθρωπος που πήγε 2 φορές στη δουλειά, έδωσε μια συνέντευξη και μετά παραιτήθηκε εφόσον δεν έβρισκε το δίκιο του».

Σε ερώτηση για τα όσα καταλογίζει στην επιστολή του ο παραιτηθείς πρόεδρος του ΕΔΟ, ο ΓΓ Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, για το θέμα των αρμοδιοτήτων ανέφερε ότι «αυτές βρίσκονται στον ιδρυτικό νόμο. Με είχε ρωτήσει στις 31 Μαρτίου και κλείσαμε σε άριστο κλίμα. Ο ίδιος δεν ξόδεψε ούτε ένα λεπτό για να κατανοήσει τις αρμοδιότητες του υπουργείου και του οργανισμού. Αυτά αναγράφονται σε νομικά κείμενα».

Για το ζήτημα της διαχείρισης υποστήριξε ότι δόθηκε προσωρινά σε υπαλλήλους του υπουργείου γιατί ο Ελληνικός Διαστημικός Οργανισμός δεν έχει ΑΦΜ ενώ για το γραφείο που παραχωρήθηκε στον οργανισμό είπε ότι «είναι αίθουσα συσκέψεων δίπλα στο γραφείο του ΓΓ του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, αυτός ήταν ο μόνος κενός χώρος που αφήνουμε την τσάντα μας όταν πηγαίνουμε στο γραφείο του υπουργού στον 6ο όροφο».

«Όφειλε αν είχε παράπονο να συζητήσει με τον υπουργό. Δεν έγινε ποτέ συνάντηση ούτε παραπονέθηκε», κατέληξε ο κ. Μαγκλάρας.

Φωτογραφία: Intime News