Βρετανικά βομβαρδιστικά πραγματοποίησαν τα πρώτα αεροπορικά πλήγματα στη Συρία

Βρετανικά βομβαρδιστικά πραγματοποίησαν τα πρώτα αεροπορικά πλήγματα στη Συρία

Βρετανικά βομβαρδιστικά πραγματοποίησαν τη νύκτα τις πρώτες επιδρομές στη Συρία, λίγες ώρες αφού το βρετανικό κοινοβούλιο έδωσε το πράσινο φως για την ανάληψη στρατιωτικής δράσης κατά του Ισλαμικού Κράτους και στη Συρία, ανακοίνωσε κυβερνητική πηγή.

Βομβαρδιστικά Tornado απογειώθηκαν από την βάση της RAF στο Ακρωτήρι της Κύπρου και έπληξαν στόχους στη Συρία, δήλωσε η πηγή. Τα αεροσκάφη επέστρεψαν στη βάση τους.

Πηγή του πρακτορείου Reuters είδε τέσσερα τζετ να απογειώνονται κατά ζεύγη από την αεροπορική βάση του Ακρωτηρίου με απόσταση μίας ώρας.

Η βάση του Ακρωτηρίου χρησιμοποιείται εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο για τις βρετανικές αεροπορικές επιδρομές κατά του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ.

Απευθυνόμενος στο βρετανικό κοινοβούλιο ο πρωθυπουργός David Cameron δήλωσε ότι πύραυλοι Brimstone, εκτοξευόμενοι από Tornado GR4 θα χρησιμοποιηθούν για να πλήξουν την πρωτεύουσα του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και τη βιομηχανία εμπορίας πετρελαίου που χρηματοδοτεί την οργάνωση.

Αργά χθες το βράδυ και έπειτα από περισσότερες από 10 ώρες έντονης συζήτησης, το βρετανικό κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ της διεύρυνσης των αεροπορικών επιδρομών της Βρετανίας κατά του Ισλαμικού Κράτους και στη Συρία εκτός από το Ιράκ, με 397 ψήφους υπέρ έναντι 223 κατά.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ