Αρνητικά όλα τα rapid test στα μέλη του πληρώματος στο κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff 6

Αρνητικά όλα τα rapid test στα μέλη του πληρώματος στο κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff 6

Αρνητικά είναι και τα rapid tests για κορονοϊό που έκανε ο ΕΟΔΥ το πρωί σε μέλη του πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου «Mein Schiff 6» στον Πειραιά.

Παρότι οι υπεύθυνοι του ΕΟΔΥ εκτιμούν ότι έχοντας στα χέρια τους τα αρνητικά μοριακά τεστ που έγιναν εν πλω και τα σημερινά αρνητικά rapid tests, η πιθανότητα να είναι κάποιος θετικός είναι απειροελάχιστη, προχώρησαν και σε μοριακό έλεγχο τα αποτελέσματα του οποίου αναμένονται ώστε να επιβεβαιώσουν ότι οι εργαζόμενοι στο πλοίο δεν είναι φορείς του κορονοϊού.

Χθες,  η εταιρεία TUI Cruises, στην οποία ανήκει το κρουαζιερόπλοιο, ανακοίνωσε πως κανένα από τα 12 μέλη του πληρώματος του Mein Schiff 6 τα οποίαεμφανίζονταιν θετικά στον SARS-CoV-2 δεν παρουσιάζει συμπτώματα, ενώ στους επαναληπτικούς ελέγχους, τα πρώτα έξι εμφανίστηκαν αρνητικά. Στον επαναληπτικό έλεγχο την Τρίτη το πρωί, βγήκαν αρνητικά και τα άλλα έξι.

Παρόλα αυτά, ο επαναληπτικός έλεγχος από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ έγινε ήδη με βάση τη διαδικασία που ακολουθείται σε αυτές τις περιπτώσεις. 

To Mein Schiff 6 κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά στις 5 π.μ. και στις 7.30 επιβιβάστηκε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για να πραγματοποιήσει δειγματοληπτικούς ελέγχους.

Σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν δοθεί, από το κρουαζιερόπλοιο που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Ηράκλειο  Πειραιάς - Κέρκυρα δεν πρόκειται να αποβιβαστεί κανένας επιβάτης, ούτε μέλος του πληρώματος. Στο κρουαζιερόπλοιο επιβαίνουν 922 τουρίστες και 666 μέλη πληρώματος.

Η TUI Cruises διαβεβαίωσε από χθες ότι τα δώδεκα μέλη του πληρώματος που αρχικά βρέθηκαν θετικά στον ιό τέθηκαν σε καραντίνα εντός του πλοίου και πρόσθεσε ότι χάρη στα μέτρα υγιεινής και τους κανόνες καθαρισμού του σκάφους, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τους επισκέπτες και το πλήρωμα.