Αρνητικά όλα τα τεστ για κορονοϊό στο κρουαζιερόπλοιο - Επανέλεγχος από ΕΟΔΥ

Αρνητικά όλα τα τεστ για κορονοϊό στο κρουαζιερόπλοιο - Επανέλεγχος από ΕΟΔΥ
Στον Πειραία κατέπλευσε το κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff 6
Eurokinissi

Αρνητικά είναι και τα 12 τεστ για κορονοϊό στο κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff 6 που αρχικά βρέθηκαν οριακά θετικά σε έλεγχο που είχε πραγματοποιήσει ιδιωτικό εργαστήριο.

Χθες,  η εταιρεία TUI Cruises, στην οποία ανήκει το κρουαζιερόπλοιο, ανακοίνωσε πως κανένα από τα 12 μέλη του πληρώματος του Mein Schiff 6 τα οποίαεμφανίζονταιν θετικά στον SARS-CoV-2 δεν παρουσιάζει συμπτώματα, ενώ στους επαναληπτικούς ελέγχους, τα πρώτα έξι εμφανίστηκαν αρνητικά. Στον επαναληπτικό έλεγχο την Τρίτη το πρωί, βγήκαν αρνητικά και τα άλλα έξι.

Παρόλα αυτά, ο επαναληπτικός έλεγχος από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ έγινε ήδη με βάση τη διαδικασία που ακολουθείται σε αυτές τις περιπτώσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες και τα νέα τεστ αποδείχθηκαν αρνητικά.

To Mein Schiff 6 κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά στις 5 π.μ. και στις 7.30 επιβιβάστηκε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για να πραγματοποιήσει δειγματοληπτικούς ελέγχους.

Σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν δοθεί, από το κρουαζιερόπλοιο που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Ηράκλειο  Πειραιάς - Κέρκυρα δεν πρόκειται να αποβιβαστεί κανένας επιβάτης, ούτε μέλος του πληρώματος. Στο κρουαζιερόπλοιο επιβαίνουν 922 τουρίστες και 666 μέλη πληρώματος.

Η TUI Cruises διαβεβαίωσε από χθες ότι τα δώδεκα μέλη του πληρώματος που αρχικά βρέθηκαν θετικά στον ιό τέθηκαν σε καραντίνα εντός του πλοίου και πρόσθεσε ότι χάρη στα μέτρα υγιεινής και τους κανόνες καθαρισμού του σκάφους, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τους επισκέπτες και το πλήρωμα.