Αποκάλυψη 2η: Κοροϊδία το ενιαίο Μισθολόγιο – Εξαιρούν εργαζόμενους στις ΔΕΚΟ, ιερωμένους

Αποκάλυψη 2η: Κοροϊδία το ενιαίο Μισθολόγιο – Εξαιρούν εργαζόμενους στις ΔΕΚΟ, ιερωμένους

Στάχτη στα μάτια της τρόικας επιχειρεί να ρίξει η κυβέρνηση με το Σχέδιο Νόμου με τα προαπαιτούμενα που κατέθεσε στη Βουλή.

Ενιαίο μισθολόγιο στο δημόσιο ήδη ισχύει, αφού έχει ψηφιστεί από την κυβέρνηση Σαμαρά, και αφορά το σύνολο του στενού και ευρύτερου Δημόσιου τομέα και τους ΟΤΑ. Ο Ο σχετικός Νόμος αφορούσε και το σύνολο των εταιριών όπου το δημόσιο είχε μετοχική συμμετοχή, χωρίς όμως να έχει εφαρμοστεί αποφασιστικά μέχρι σήμερα, αφού οι διοικητές των εταιριών αυτών επικαλούμενοι τη νομική μορφή των εταιριών τους αρνούνταν να υπακούσουν στην πολιτική τους ηγεσία.

Επί υπουργίας Χρήστου Σταικούρα μάλιστα, είχε εξαναγκαστεί σε παραίτηση ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΛΑΡΚΟ γιατί είχε αρνηθεί τότε να εφαρμόσει το νόμο περί ενιαίου μισθολογίου, επικαλούμενος το ειδικό καθεστώς στις ΔΕΚΟ!

Με την χθεσινή διάταξη Νόμου που έφερε η κυβέρνηση στη Βουλή, αντί να εξορθολογήσει προς τα κάτω τους μισθούς των υπαλλήλων στις ΔΕΚΟ, τους εξαιρεί από το ενιαίο μισθολόγιο, ικανοποιώντας προφανώς τις πελατειακές σχέσεις που  έχει δομήσει μαζί τους.

Παράλληλα εξαιρεί από το ενιαίο μισθολόγιο όλους τους ιερωμένους, ικανοποιώντας ένα από τα βασικά αιτήματα της εκκλησίας.

Από την άλλη, φαίνεται ότι επιβραβεύονται όσοι διορίζονται με κομματικό κριτήριο, αφού ο νόμος προβλέπει υψηλά επιδόματα για διευθυντές πολιτικών γραφείων, γενικούς Γραμματείς, Διευθυντές, υπαλλήλους ειδικών θέσεων, ειδικούς γραμματείς κλπ. Και κατάταξη των περισσοτέρων στο καταληκτικό Μισθολογικό Κλιμάκιο ή σε υψηλότατα μισθολογικά κλιμάκια με πολλαπλασιαστή επί των αμοιβών τους…

Δυστυχώς το  ενιαίο μισθολόγιο που κατατέθηκε προς ψήφιση αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα γιατί αυτή η χώρα δεν θα αλλάξει ποτέ!

Γιατί το πελατειακό κράτος είναι τελικά αυτό που ανεβάζει και αποθεώνει κυβερνήσεις… Και όποια κυβέρνηση το χάσει, χάνεται κι αυτή…

Δείτε από το συννημένο αρχείο ΕΔΩ, το άρθρο 7 παράγραφος 2