Απ. Τζιτζικώστας: Η ΝΔ κατάντησε μικρό κόμμα

Απ. Τζιτζικώστας: Η ΝΔ κατάντησε μικρό κόμμα

«Η ΝΔ είναι ένα μεγάλο κόμμα, όχι μικρό όπως κατάντησε τα τελευταία χρόνια, και πρέπει να απλώνεται από τη δημοκρατική Δεξιά μέχρι το Κέντρο» τόνισε μιλώντας στον Σκάι ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

«Έχουμε αποκλειστεί από τους πολίτες, πρέπει να συνδιαμορφώσουμε με την κοινωνία σχέδιο εξόδου από την κρίση. Θέλουμε να διαμορφώσουμε πολιτικές θέσεις», εξήγησε ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ. «Θα ήταν καλύτερο για τη ΝΔ να εκλεγώ πρόεδρος από τον πρώτο γύρο, οι εξελίξεις τρέχουν» υπογράμμισε, καλώντας τους πολίτες να ψηφίσουν.

«Ο κόσμος θα πάει να ψηφίσει, ώστε η ΝΔ να αλλάξει ριζικά. Θα οδηγήσω την παράταξη σε συνέδριο αναζήτησης της Κεντροδεξιάς όπου εκεί θα τα συζητήσουμε όλα, και θεσμοθέτηση τάσεων και διετία θητεία προέδρου... Θα ξεπεράσουμε το φιάσκο μόνο με υψηλή προσέλευση στις εκλογές», τόνισε.

Ο υποψήφιος για την ηγεσία της ΝΔ επανέλαβε ότι με βάση το καταστατικό της ΝΔ ως πρόεδρος θα έχει τη δυνατότητα διορισμού δυο αντιπροέδρων με τον ένα να έχει την ευθύνη της κοινοβουλευτικής παρουσίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Περιμένω το αποτέλεσμα των εκλογών για να ανακοινώσω τους αντιπροέδρους, θέλω έναν από τους ανθυποψηφίους μου», τόνισε, ενώ διαβεβαίωσε πως «δεν υπάρχει θέμα διάσπασης σε περίπτωση που εκλεγώ αρχηγός της ΝΔ».

Επίθεση στον πρωθυπουργό

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά, δηλώνοντας «είναι συναίνεση να καλείς τους πολιτικούς αρχηγούς και την επομένη να τους αποκαλείς σκυλιά; έτσι την αντιλαμβάνεται τη συναίνεση ο κ. Τσίπρας; Η πρόσκληση συναίνεσης του Τσίπρα για το ασφαλιστικό ήταν προσχηματική».

«Η ανάπτυξη χρειάζεται, ποιος θα επενδύσει όμως; Πόσο καιρό θα μείνει κλειστή η γραμμή στην Ειδομένη; Ας αφήσουν τα κόλπα. Δεν είναι λύση να μειώσεις τις συντάξεις πρέπει να στρέψουμε την οικονομία στην παραγωγή», παρατήρησε.

Τέλος, ο Απόστολος Τζιτζικώστας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι εφήρμοσε πολιτική ανοιχτών θυρών στο προσφυγικό όταν ανέλαβε την εξουσία. «Εμείς δεν είχαμε τέτοια προβλήματα. Έπρεπε να εμπλέξει γρήγορα τους διεθνείς οργανισμούς και την ΕΕ και να αξιώσει από την Τουρκία τη δημιουργία hot spots στην Τουρκία. Είμαστε στο χείλος του γκρεμού με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ», επισήμανε.