Αναζητείται ο Χρ. Παππάς - «Δεν θα εμφανισθεί μέχρι το Εφετείο», λέει ο δικηγόρος του

Αναζητείται ο Χρ. Παππάς - «Δεν θα εμφανισθεί μέχρι το Εφετείο», λέει ο δικηγόρος του

Άφαντος παραμένει ο «υπαρχηγός» του Μιχαλολιάκου, Χρήστος Παππάς, με την αστυνομία να τον αναζητά ήδη σε τρία σπίτια, στου Παπάγου, στον Ίλιον και στα Γιάννινα χωρίς αποτέλεσμα. Σε δήλωσή του ο δικηγόρος του Χρ. Παππά, Περικλής Σταυριανάκης, αναφέρει πως ο εντολέας του έκανε την επιλογή, σε αυτή τη φάση, να μην εμφανιστεί, διότι «θα εκτίσει την πρωτόδικη ποινή πριν φτάσει η υπόθεση στο Εφετείο, οπότε και θα δικαστεί εκ νέου η υπόθεση». 

Όπως δήλωσε ο κ. Σταυριανάκης, «ο πελάτης μου έχει τις απόψεις του. Θα σταθμίσει το γεγονός ότι μπορεί να εκτίσει μία ποινή, η οποία στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο μπορεί να μην επικυρωθεί. Σε αυτή την περίπτωση ποιος θα του δώσει πίσω τα χρόνια που έκανε φυλακή; Προς το παρόν είναι συνειδητή επιλογή του να μην εμφανιστεί ενώπιον των Αρχών».

«Δεν ξέρω τι θα γίνει αύριο ή μεθαύριο και τι θα αποφασίσει. Γι΄ αυτό τονίζω ότι αυτό ισχύει προς το παρόν», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Μετά από αυτή την εξέλιξη οι διωκτικές αρχές αναζητούν τον καταδικασμένο σε κάθειρξη 13 ετών Χρ. Παππά ώστε να οδηγηθεί αρχικά στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ και ακολούθως στο σωφρονιστικό κατάστημα που θα οριστεί.

Η αναζήτηση του Χρ. Παππά ξεκίνησε το απόγευμα, όταν , πέντε αστυνομικοί της Ασφάλειας μετέβησαν στο σπίτι του με ένταλμα για να διαπιστώσουν τελικά ότι δεν βρίσκεται σε αυτό. Στο πλαίσιό των αναζητήσεων κλιμάκια της Ασφάλειας έκαναν έρευνες και στις υπόλοιπες κατοικίες του πρώην βουλευτή, χωρίς και πάλι αποτέλεσμα. 

Ο Χρήστος Παππάς, όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές, είχε την υποχρέωση, βάσει περιοριστικών όρων να δίνει το παρών κάθε 1η του μηνός, στο αστυνομικό τμήμα Παπάγου, κάτι που τηρούσε μέχρι και αυτό το μήνα απαράβατα. Τις τελευταίες μέρες όμως έχει εξαφανιστεί.

Η τελευταία ενημέρωση ήταν πως βρισκόταν στα Γιάννενα. Ο Χρήστος Παππάς δεν έχει επικοινωνήσει με τις αρχές. Μόνο ο δικηγόρος του το έχει κάνει, που φέρεται να έχει δηλώσει στις αρχές πως ο πελάτης του... κάποια στιγμή θα εμφανιστεί αν και με δηλώσεις του στο ethnos.gr εμφανίζεται να λέει ότι δεν θα παρουσιαστεί ο πελάτης του στις Αρχές. 

Εκτός από τον Χρ. Παππάς αναζητούνται άλλοι τέσσερις καταδικασθέντες, οι οποίοι διαμένουν στην επαρχία και εντάσσονται στα χαμηλόβαθμα στελέχη.

Στη ΓΑΔΑ βρίσκονται 22 καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής, άλλοι 10 στο Μεταγωγών και ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός στις Βρυξέλλες.

Επίσης εκκρεμεί η σύλληψη ή παράδοση του Βασίλη Κομιανού, που διαμένει στην Κέρκυρα, ενώ μεταφέρθηκε ο Γιώργος Ρουπακιάς στη ΓΑΔΑ, καθώς βρίσκεται σε κατ' οίκον περιορισμό εδώ και 4,5 χρόνια, μετά την παρέλευση, δηλαδή, του 18μήνου που είναι το ανώτερο όριο προφυλάκισης. 

Διαβάστε ακόμα:

- Δίκη Χρυσής Αυγής: Ολόκληρη η ιστορική απόφαση - Ποιοι οδηγούνται στη φυλακή, ποιοι μένουν εκτός