Ακάρ: Να διδαχθει η Ελλάδα από την Ιστορία για να μη μπει σε περιπέτειες

Ακάρ: Να διδαχθει η Ελλάδα από την Ιστορία για να μη μπει σε περιπέτειες

«Συστάσεις» προς την Ελλάδα να διδαχθεί από την Ιστορία έκανε ο Χουλούσι Ακάρ σε συνέντευξή του προειδοποιώντας μάλιστα τη χώρα μας να «μην επιδιώκει νέες περιπέτειες που θα οδηγήσουν σε απογοήτευση».

Με αφορμή την επέτειο της «Μεγάλης Νίκης» που κατέληξε με την Μικρασιατική Καταστροφή και θα εορταστεί από την Τουρκία, ο τούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας σημείωσε ότι τότε «τερματίστηκε η άθλια απόπειρα εισβολής και η σκληρότητα της Ελλάδας». 

Ερωτηθείς για τα προβλήματα με την Ελλάδα, ο Ακάρ δήλωσε ότι παρά την έκκληση της Τουρκίας για διάλογο, ορισμένοι πολιτικοί συνέχισαν να είναι προκλητικοί σύμφωνα με τις προσωπικές τους φιλοδοξίες. 

Παράλληλα επεσήμανε ότι η Τουρκία είναι αποφασισμένη να προστατεύσει τα δικαιώματα της στο Αιγαίο, στη Μεσόγειο αλλά και των «αδελφών μας στην Κύπρο». «Δόξα τον Θεό μπορούμε να το κάνουμε αυτό» είπε. 

Την ίδια στιγμή, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, επιχείρησε να παρουσιάσει τη χώρα μας ως «παραβάτη» του Διεθνούς Δικαίου με αιχμή τη στρατιωτικοποίηση των νησιών. Ο ίδιος σε δηλώσεις του χθες, τόνισε ακόμη, ότι δεν πρόκειται η Άγκυρα να ανεχθεί αυτή την «ξεκάθαρη παραβίαση», όπως ανέφερε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Τουρκία.