Αισιόδοξο το υπ. Υγείας για συμφωνία με τους θεσμούς

Αισιόδοξο το υπ. Υγείας για συμφωνία με τους θεσμούς

Αισιόδοξοι για θετική έκβαση των συνομιλιών με τους θεσμούς, εμφανίστηκαν σήμερα με δηλώσεις τους από τα Χανιά, τόσο ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός όσο και ο αναπληρωτής υπουργός Παύλος Πολάκης.

«Υπάρχει η ελπίδα μας ότι θα προχωρήσει και θα κλείσει με θετικό τρόπο αυτή η εκκρεμότητα», είπε ο κ. Ξανθός και επισήμανε: «Νομίζω ότι ο κόσμος δεν θέλει άλλη περίοδο αβεβαιότητας. Δεν έχει νόημα σ' αυτή τη φάση να συζητάμε αρνητικά σενάρια. Νομίζω ότι η προσπάθεια που κάνει συντονισμένα η κυβέρνηση είναι να κλείσουν αυτές οι διαπραγματεύσεις. Έχουμε παρουσιάσει ένα αξιόπιστο σχέδιο, έχουμε τηρήσει τις συμφωνίες μας. Θεωρούμε ότι δεν μπορεί η χώρα μας να βρεθεί στο επίκεντρο μιας αντιπαράθεσης που αφορά στην ουσία τον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο».

Από την πλευρά του, ο κ. Πολάκης δήλωσε ότι «πιστεύω ότι είμαστε πλέον κοντά, μετά από ένα βαρύ, μεγάλο και δύσκολο εξάμηνο» και συμπλήρωσε πως «νομίζω ότι έρχεται η ώρα της λύτρωσης, που η χώρα μας θα γυρίσει σελίδα, κλείνοντας η φάση της πρώτης αξιολόγησης και να μπούμε σε έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης και παραγωγικής ανασυγκρότησης».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ