Οικονομικά αποτελέσματα της Ebury έως τις 30 Απριλίου 2023

Οικονομικά αποτελέσματα της Ebury έως τις 30 Απριλίου 2023

Η Ebury, πολυεθνική fintech εταιρεία, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τον Ισολογισμό της έως τις 30 Απριλίου 2023.

Οικονομικά

 • Τα έσοδα του Ομίλου αυξήθηκαν κατά 85% στα 204 εκατομμύρια στερλίνες (έναντι 110 εκατ. το 2022)
 • Το EBIDTA αυξήθηκε κατά 173% στα 16 εκατ. στερλίνες
 • Ο όγκος συναλλαγών αυξήθηκε κατά 32% στα 25,5 δισεκατομμύρια στερλίνες (έναντι 19,3 δισ. το 2022)
 • Τα μέσα έσοδα ανά πελάτη αυξήθηκαν σε 15.600 στερλίνες (έναντι 8.200 το 2022)
 • Οι συνολικοί ενεργοί πελάτες είναι 19.700, με 1.700 υπαλλήλους σε 40 γραφεία παγκοσμίως
 • Η επένδυση της Santander στον Όμιλο ανέρχεται πλέον στο 54% του συνόλου των μετοχών

Καινοτομία

 • Η αναβάθμιση του λογισμικού API (Διεπαφή Προγραμματισμού Εφαρμογών)
 • Μια νέα πύλη έμμεσων συνεργασιών
 • Πιο εξελιγμένες λύσεις για τις συναλλαγές σε συνάλλαγμα που βοηθούν στη διατήρηση των ταμειακών ροών των επιχειρήσεων και καθιστούν τα κέρδη τους πιο προβλέψιμα

Επενδύσεις

 • Ένα νέο παγκόσμιο επιχειρησιακό κέντρο στη Μάλαγα και γραφεία σε Πράγα, Δουβλίνο, Στοκχόλμη, Σαντιάγο της Χιλής, Μόντρεαλ, Σενζέν και Λεόν
 • Τεχνολογία και τοπικοί εμπειρογνώμονες σε κάθε περιοχή σε τομείς όπως η Συμμόρφωση, ο Κίνδυνος και το HR Ebury Hellas, Σαμπάχ Κουρή 3, Μαρούσι, Αθήνα, 15125, +30 211 1986730 [email protected] www.ebury.gr

Εξαγορές

 • Η Bexs Banco de Cambio S/A και η Bexs Tecnologia da Informação Ltda στη Βραζιλία, εταιρείες που παρέχουν λύσεις διεθνών πληρωμών, συμπεριλαμβανομένου του συναλλάγματος στη Βραζιλία
 • Το Trans Skills Investment θα αποτελεί μέρος του τμήματος μαζικών πληρωμών και θα παρέχει δυνατότητες διαχείρισης μισθοδοσίας στη Μέση Ανατολή
 • Η Prime Financial παρέχει συμβουλές για τις χρηματοπιστωτικές αγορές και υπηρεσίες διαμεσολάβησης στον τομέα των διαθεσίμων και θα παρέχει επίσης την άδεια έναρξης και ανάπτυξης της παρουσίας της Ebury στη Νότια Αφρική.

Στρατηγική επισκόπηση

Οι χρηματοπιστωτικές αγορές το 2023 διαταράχθηκαν από προκλήσεις όπως ο συνεχιζόμενος πόλεμος στην Ευρώπη και οι ευάλωτες συνθήκες στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Παρά τα εμπόδια αυτά, η Ebury διατήρησε την αφοσίωσή της, επενδύοντας στις επιχειρήσεις και οδηγώντας σε διαρκή αύξηση των εσόδων τους και τη βελτιωμένη οικονομική απόδοση κατά τη διάρκεια του 2023.

Η Ebury προσδιόρισε τους βασικούς πυλώνες για την επίτευξη της στρατηγικής της και επικεντρώθηκε στη διασφάλιση της εφαρμογής των ακόλουθων:

 • Δραστηριότητα: Η Ebury διασφάλισε ότι οι ομάδες της έχουν καλή διαχείριση και οργάνωση, διατηρώντας το ομαδικό πνεύμα και αναβαθμίζοντας τη δραστηριότητα σε ιστορικά επίπεδα.
 • Υψηλή αξία: Η Ebury έθεσε προτεραιότητα και εστίασε στους πελάτες της. Το κλειδί ήταν να αναλάβουν όλοι την ευθύνη για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών και να διασφαλίσουν ότι θα προσελκύσουν νέους πελάτες για την ανάπτυξη της επιχείρησης.
 • Cross selling: Η Ebury αξιοποίησε κάθε ευκαιρία για να συνδυάσει τα καλύτερα προϊόντα με τις ανάγκες των πελατών της. Κατά τη διάρκεια του έτους, η Ebury χρησιμοποίησε όλους τους πόρους της για να διασφαλίσει ότι η εμπορική στρατηγική και η στρατηγική προϊόντων ήταν ευθυγραμμισμένες ώστε να παρέχουν το καλύτερο δυνατό στους πελάτες της. Η Ebury βλέπει συνεχείς ευκαιρίες ανάπτυξης σε νέους τομείς και νέες αγορές όπου ο παραδοσιακός τραπεζικός τομέας δεν έχει ακόμη επικεντρωθεί προκειμένου να αυξήσει την πελατειακή βάση. Η Ebury θα συνεχίσει επίσης να πραγματοποιεί εξαγορές για να υποστηρίξει αυτή την ανάπτυξη. 

Οι οικονομικές βελτιώσεις σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος μπορούν επίσης ναπαρατηρηθούν όταν εξετάσουμε την αύξηση EBITDA κατά 173% σε 16 εκατ. στερλίνες έναντι αρνητικού 22 εκατ. το 2022, αντικατοπτρίζοντας θετική μεταβολή 38 εκατ.

Ο κύριος λόγος αυτής της θετικής μετατόπισης είναι η λειτουργική μόχλευση στη βάση κόστους, σε συνδυασμό με τη σημαντική αύξηση των εσόδων.

Η Santander είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της Ebury, κατέχοντας το 54% των συνολικών μετοχών της εταιρείας , σε περίπτωση δημόσιας εγγραφής της επιχειρησης, αναμένεται να σημειωθεί αύξηση των κεφαλαίων της.

Ο Juan Lobato, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Ebury, σχολίασε: «Είμαι ευγνώμων σε όσους βοήθησαν στην οικοδόμηση αυτής της επιχείρησης και ξέρω ότι μοιράζονται την περηφάνια μου όταν σκέφτονται από πού έχουμε έρθει, καθώς και τον ενθουσιασμό μου για το πού μπορούμε να πάμε μετά. Το αυξανόμενο κόστος τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για τους ιδιώτες, η γεωπολιτική αστάθεια και οι ευάλωτες καταστάσεις στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα μας προκάλεσαν ανησυχίες, αλλά βρισκόμαστε σε ισχυρότερη θέση από ποτέ. Έχουμε μεγάλες φιλοδοξίες και διερευνούμε μια δημόσια εγγραφή της επιχείρησης με βάση την ισχυρή οικονομική και εμπορική μας απόδοση για να μεγιστοποιήσουμε τις δυνατότητες της Ebury. Τα σχέδιά μας είναι να επιταχύνουμε το εκπληκτικό μας ταξίδι ανάπτυξης!»