Ρελάνς για τον χρυσό μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ
Shutterstock
Shutterstock

Ρελάνς για τον χρυσό μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ

Ανοδικά κινείται η τιμή του χρυσού την Τετάρτη, μετά την υποχώρησή της του που διήρκεσε μια ημέρα. Η αναζωπύρωση της αγοράς του χρυσού άρχισε μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για την πορεία του πληθωρισμού στις ΗΠΑ, τα οποία είναι πιθανό να επηρεάσουν τις προοπτικές των επιτοκίων.

Σημειώνεται ότι ο χρυσός κατέγραψε κέρδη κατά τη διάρκεια της νύχτας μετά τα σχόλια του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ, ο οποίος υπέδειξε ότι τα αμερικανικά επιτόκια δεν θα αυξηθούν περαιτέρω. Τα σχόλια αυτά αποτέλεσαν επίσης βασικό παράγοντα για την πτώση του δολαρίου.

Η τιμή spot του χρυσού σταθεροποιήθηκε στα 2.389,00 δολάρια ανά ουγγιά, σημειώνοντας άνοδο 1,23%, ενώ, νωρίτερα,  τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού που λήγουν τον Ιούνιο αυξάνονταν κατά 0,1% στα 2.361,90 δολάρια ανά ουγγιά.

Τα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα προχώρησαν θατικά επίσης την Τετάρτη, εκμεταλλευόμενα την αποδυνάμωση του δολαρίου.

Συγκεκριμένα, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για την πλατίνα αυξήθηκαν ελαφρώς στα 1.069,80 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το ασήμι αυξήθηκαν κατά 3,56% στα 29,725 δολάρια ανά ουγγιά.

Την ίδια στιγμή, τα προθεσμιακά συμβόλαια χαλκού αυξήθηκαν κατά 0,39% στα 4, 914 δολάρια ανά λιβρα.

Και τα δύο συμβόλαια βρίσκονταν στα υψηλότερα επίπεδά τους από τον Απρίλιο του 2022, αφού ο κορυφαίος εισαγωγέας, η Κίνα, δήλωσε ότι θα ξεκινήσει μια μαζική έκδοση ομολόγων ύψους 1 τρισ. γιουάν (138 δισ. δολάρια) αυτή την εβδομάδα. Η έκδοση θα κατευθυνθεί προς τη στήριξη της οικονομικής ανάπτυξης.

Το ενδιαφέρον αυτή την εβδομάδα επικεντρώνεται τώρα στα οικονομικά στοιχεία της βιομηχανικής παραγωγής και των λιανικών πωλήσεων από την Κίνα, που αναμένονται την Παρασκευή.