Χρυσός: Μικρή υποχώρηση εν αναμονή στοιχείων για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ
Shutterstock
Shutterstock

Χρυσός: Μικρή υποχώρηση εν αναμονή στοιχείων για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ

Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν στις ασιατικές αγορές τη Δευτέρα (13/05), παγιώνοντας κάποια πρόσφατα κέρδη, καθώς οι επενδυτές στράφηκαν περισσότερο προς το δολάριο ενόψει των βασικών στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ που θα ανακοινωθούν αργότερα μέσα στην εβδομάδα.

Το κίτρινο μέταλλο σημείωσε κάποια ενίσχυση την περασμένη εβδομάδα, καθώς κάποιες ενδείξεις για μια ψυχραιμία της αμερικανικής οικονομίας πυροδότησαν εικασίες σχετικά με ενδεχόμενες μειώσεις των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ το 2024.

Ειδικότερα, η τιμή spot του χρυσού υποχώρησε κατά 0,1% στα 2.357,35 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού που λήγουν τον Ιούνιο υποχώρησαν κατά 0,5% στα 2.363,65 δολάρια ανά ουγγιά.

Παράλληλα, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για την πλατίνα σταθεροποιήθηκαν στα 1.005,05 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το ασήμι υποχώρησαν κατά 0,8% στα 28,288 δολάρια ανά ουγγιά.

Μεταξύ των βιομηχανικών μετάλλων, οι τιμές του χαλκού προχώρησαν τη Δευτέρα, παραμένοντας κοντά σε υψηλά διετίας. Ωστόσο, τα περαιτέρω κέρδη ανακόπηκαν από τις μικτές ενδείξεις από τον κορυφαίο εισαγωγέα Κίνα.

Συγκεκριμένα, τα προθεσμιακά συμβόλαια χαλκού τριών μηνών στο Χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίνου αυξήθηκαν κατά 0,3% στα 10.080,50 δολάρια ανά τόνο, ενώ τα προθεσμιακά συμβόλαια χαλκού ενός μηνός αυξήθηκαν κατά 0,2% στα 4,6630 δολάρια ανά λίβρα.