«Τσίμπησε» ο χρυσός: Στα 2.349,05 δολάρια η ουγγιά με το βλέμμα στον πληθωρισμό των ΗΠΑ
Shutterstock
Shutterstock

«Τσίμπησε» ο χρυσός: Στα 2.349,05 δολάρια η ουγγιά με το βλέμμα στον πληθωρισμό των ΗΠΑ

Οι τιμές του χρυσού αυξήθηκαν ελαφρώς την Τρίτη, ανακάμπτοντας οριακά από τις απότομες απώλειες της προηγούμενης συνεδρίασης, καθώς το ενδιαφέρον παρέμεινε στραμμένο στα επερχόμενα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ για περισσότερες ενδείξεις σχετικά με τα επιτόκια.

Ενώ το κίτρινο μέταλλο σημείωσε κάποια ενίσχυση την περασμένη εβδομάδα, παρέμεινε αρκετά κάτω από τα υψηλά ρεκόρ που σημειώθηκαν τον Απρίλιο, με τους εμπόρους να παραμένουν προκατειλημμένοι προς το δολάριο εν μέσω φόβων για υψηλά για πολύ καιρό επιτόκια στις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, η τιμή spot του χρυσού αυξήθηκε κατά 0,3% στα 2.343,60 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού που λήγουν τον Ιούνιο αυξήθηκαν κατά 0,3% στα 2.349,05 δολάρια ανά ουγγιά έως τις 07:22 ώρα Ελλάδας. 

Τα άλλα πολύτιμα μέταλλα σημείωσαν επίσης άνοδο την Τρίτη. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για την πλατίνα αυξήθηκαν κατά 0,1% στα 1.011,05 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το ασήμι αυξήθηκαν κατά 0,9% στα 28,688 δολάρια ανά ουγγιά.

Μεταξύ των βιομηχανικών μετάλλων, οι τιμές του χαλκού αυξήθηκαν σε υψηλά δύο μηνών την Τρίτη, καθώς οι έμποροι επευφημούσαν με περισσότερα μηνύματα από την Κίνα σχετικά με μια μαζική έκδοση ομολόγων ύψους 1 τρισ. γιουάν (138 δισ. δολάρια).