Αλεξανδρούπολη: Συνελήφθη ο οδηγός που εμφανίζεται σε βίντεο να έχει σε τρέιλερ 13 μετανάστες (vid)

Αλεξανδρούπολη: Συνελήφθη ο οδηγός που εμφανίζεται σε βίντεο να έχει σε τρέιλερ 13 μετανάστες (vid)

Εντοπίστηκε, προσήχθη και κρατείται στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης ο ιδιοκτήτης του οχήματος (αλλοδαπός υπήκοος), το οποίο εμφανίζεται σε video να τραβάει τρέιλερ, εντός του οποίου κρατούνταν παράνομα 13 παράτυποι μετανάστες, συριακής και πακιστανικής καταγωγής.

 

Το συμβάν έλαβε χώρα σήμερα το απόγευμα, κοντά στην Αλεξανδρούπολη και προκάλεσε οργή καθώς το σχετικό βίντεο κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο. Εκτός του ιδιοκτήτη του οχήματος, προσήχθησαν και κρατούνται δύο ημεδαποί, οι οποίοι φέρονται να τον συνέδραμαν. Οι συλληφθέντες παραπέμπονται στην ελληνική Δικαιοσύνη.


Όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Αστυνομία, «επαγρυπνά και, σε συνεργασία με τις υπόλοιπες κρατικές Αρχές, επιχειρεί εντατικά και συστηματικά για την αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων και την εξάρθρωση των εγκληματικών κυκλωμάτων διακίνησης παράτυπων μεταναστών, μεριμνώντας παράλληλα για την τήρηση της νομιμότητας και αποσκοπώντας στο δραστικό περιορισμό του προβλήματος».

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΛ.ΑΣ. στην διάρκεια του Αυγούστου αποτρέπει κατά μέσο όρο στον Έβρο περίπου 900 ημερησίως παράνομες εισόδους στη χώρα μας και συλλαμβάνει εκατοντάδες διακινητές.

«Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου, με ισχυρό δημοκρατικό κεκτημένο και ανθρωπιστική παράδοση. Η αυτοδικία δεν είναι ανεκτή σε καμία έκφανσή της», αναφέρει καταληκτικά η ΕΛ.ΑΣ.

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Βαγγέλης Μαρινάκης είχε δηλώσει με νόημα ότι «φαινόμενα αυτοδικίας ή διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων δεν θα γίνουν ανεκτά.»