Ζημιές 3,15 δισ. ευρώ για την Deutsche Bank

Ζημιές 3,15 δισ. ευρώ για την Deutsche Bank

Μεγαλύτερες από το αναμενόμενο ήταν οι ζημιές που κατέγραψε στο τρίμηνο η Deutsche Bank, καθώς σύμφωνα με τα αποτελέσματα της γερμανικής τράπεζας, οι ζημιές έφτασαν τα 3,15 δισ. ευρώ έναντι 1,7 δισ. ευρώ που περίμεναν οι αναλυτές ή 2,8 δισ. ευρώ που είχε προαναγγείλει νωρίτερα φέτος η ίδια η τράπεζα.

Σε δημοσκόπηση της Refinitiv οι αναλυτές έκαναν λόγο για ζημιές 1,7 δισ. ευρώ λόγω του μαζικού προγράμματος αναδιάρθρωσης που ανακοίνωσε η τράπεζα το τελευταίο διάστημα.

Η Deutsche Bank είχε καθαρά κέρδη 401 εκατ. ευρώ στο β'' τρίμηνο του περασμένου έτους, αλλά έκτοτε υπέστη πτώση της τιμής της μετοχής της αλλά και μια σειρά νέων σκανδάλων.

Μερικά από τα σημαντικότερα σημεία για το τρίμηνο:

- Καθαρά έσοδα στα 6,2 δισ. ευρώ, έναντι 6,59 δισ. ευρώ πριν από ένα χρόνο.

- Λόγος κεφαλαίου/υποχρεώσεων Κεφαλαίου κοινών μετοχών στο 13,4%, έναντι 14,7% πριν από ένα χρόνο

- Σημαντικά κόστη μετασχηματισμού στα 3,4 δισ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως στον απόηχο του σχεδίου αναδιάρθρωσης που ανακοίνωσε η τράπεζα και το οποίο περιλαμβάνει περικοπή 18.000 θέσεων εργασίας, ο τίτλος του γερμανικού τραπεζικού κολοσσού έχει χάσει 10% της αξίας του το τελευταίο διάστημα.

Ο Κρίστιαν Ζέβινγκ, διευθύνων σύμβουλος της Deutsche τον τελευταίο χρόνο και η οικονομική διεύθυνση της τράπεζας, βρίσκονται σε επαφές με επενδυτές για να τους εξηγήσουν το σχέδιο αναδιάρθρωσης της τράπεζας και να τους πείσουν ότι θα αναζωογονήσει την τράπεζα με τη συρρίκνωση του επενδυτικού της βραχίονα και την επιστροφή στις ρίζες της ως τράπεζας των γερμανικών επιχειρήσεων.