Περικοπές 18.000 θέσεων εργασίας σχεδιάζει η Deutsche Bank

Περικοπές 18.000 θέσεων εργασίας σχεδιάζει η Deutsche Bank

Τη μείωση 18.000 θέσεων εργασίας, σχεδιάζει η Deutsche Bank, στο πλαίσιο μιας σαρωτικής αναδιάρθρωσης 7,4 δισεκατομμυρίων ευρώ σχεδιασμένη με στόχο την ανάκαμψη της κορυφαίας γερμανικής τράπεζας.

Η τράπεζα θα καταργήσει επίσης τις δραστηριότητές της σε παγκόσμια κλίμακα και θα περιορίσει την επενδυτική της τραπεζική. Αναμένει καθαρές απώλειες 2,8 δισεκατομμυρίων ευρώ το δεύτερο τρίμηνο ως αποτέλεσμα του κόστους της αναδιάρθρωσης.

Σύμφωνα με το Reuters, η Deutsche Bank δήλωσε ότι θα μειώσει επίσης τις επιχειρήσεις σταθερού εισοδήματος. Παράλληλα, θα δημιουργήσει μια νέα μονάδα η οποία θα μειώσει ανεπιθύμητα περιουσιακά στοιχεία, με την αξία των στοιχείων σταθμισμένων αναλόγως των κινδύνων να φθάνει τα 74 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ο διευθύνων σύμβουλος Κρίστιαν Σέβινγκ είχε ανακοινώσει μια ευρεία αναδιάρθρωση τον Μάιο, όταν υποσχέθηκε στους μετόχους «σκληρές περκοπές» στην επενδυτική τράπεζα. Η υπόσχεση δόθηκε αφού η Deutsche δεν κατάφερε να συμφωνήσει σε μια συγχώνευση με την ανταγωνίστρια Commerzbank.

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ, η Deutsche Bank θα μπορούσε να μειώσει έως και 20.000 θέσεις εργασίας - περισσότερους από έναν στους πέντε από τους 91.500 εργαζομένους της. Στην περίπτωση αυτή, η τράπεζα δήλωσε ότι θα μειώσει το προσωπικό σε 74.000 υπαλλήλους μέχρι το 2022.

Το εποπτικό συμβούλιο της τράπεζας συναντήθηκε την Κυριακή για να συμφωνήσει τις αλλαγές, μία από τις μεγαλύτερες αναταραχές στη βιομηχανία μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση.