Volkswagen: Τα λειτουργικά κέρδη μειώθηκαν στο μισό το 2020

Volkswagen: Τα λειτουργικά κέρδη μειώθηκαν στο μισό το 2020

Η Volkswagen ανακοίνωσε ότι τα προσαρμοσμένα λειτουργικά της κέρδη για το 2020 μειώθηκαν στο μισό, ωστόσο οι παραδόσεις αυτοκινήτων παρουσίασαν δυναμική ανάκαμψη στο δ΄ τρίμηνο.

Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου δήλωσε ότι τα προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη για το σύνολο του έτους διαμορφώθηκαν στα 10 δισ. ευρώ σε σύγκριση με 19,3 δισ. ευρώ το 2019.

«Οι παραδόσεις σε πελάτες του ομίλου Volkswagen συνέχισαν να παρουσιάζουν δυναμική ανάκαμψη στο δ΄ τρίμηνο και μάλιστα ξεπέρασαν τις παραδόσεις του γ΄ τριμήνου του 2020», αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας.

Οι πωλήσεις της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας σημείωσαν άνοδο 1,7% τον Δεκέμβριο, ενώ οι νέες ταξινομήσεις οχημάτων συνολικά στην Ευρώπη μειώθηκε κατά 4% σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτων.

Όπως και οι ανταγωνίστριές της, έτσι και η Volkswagen αντιμετώπισε σοβαρές δυσκολίες λόγω της πανδημίας καθώς και εξαιτίας της παγκόσμιας έλλειψης ημιαγωγών που είναι απαραίτητοι για την παραγωγή.

Η αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στους στόχους της ΕΕ για τις εκπομπές άνθρακα το προηγούμενο έτος και καλείται να καταβάλει πρόστιμο πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ.