Υποβάλλει αγωγή η Tiffany κατά της LVMH - «Ναυαγεί» η συμφωνία εξαγοράς ύψους 16 δισ. δολαρίων

Υποβάλλει αγωγή η Tiffany κατά της LVMH - «Ναυαγεί» η συμφωνία εξαγοράς ύψους 16 δισ. δολαρίων

Η γνωστή εταιρεία κοσμημάτων Tiffany αναλαμβάνει νομική δράση εναντίον του κολοσσού της λιανικής LVMH, ισχυριζόμενη ότι ο γαλλικός όμιλος ειδών πολυτελείας έχει καθυστερήσει εσκεμμένα τη διαδικασία εξαγοράς της, η οποία φαίνεται να οδεύει προς «ναυάγιο».

Σύμφωνα με την εφημερίδα Financial Times, η αμερικανική κοσμηματοποιία Tiffany θα υποβάλει αγωγή σε δικαστήριο του Ντελάγουερ την Τετάρτη, επιδιώκοντας να αναγκάσει τη LVMH (Louis Vuitton Moët Hennessy) να κλείσει τη συναλλαγή έως την προθεσμία της 24ης Νοεμβρίου.

Oπως μεταδίδει το Reuters, η LVMH επικαλείται το γεγονός ότι το διοικητικό συμβούλιο της έχει λάβει επιστολή από το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών βάση της οποίας ζητά να καθυστερήσει την εξαγορά της Tiffany, για μετά τις 6 Ιανουαρίου 2021, δεδομένης της απειλής πρόσθετων αμερικανικών δασμών κατά γαλλικών προϊόντων.

Η συμφωνία μεταξύ της LVMH και της Tiffany δεν έχει λάβει ακόμη την έγκριση των αρχών που απαιτούνται, ιδίως από την ΕΕ.

Σημειώνεται ότι η εξαγορά της αμερικανικής κοσμηματοποιίας Tiffany, έναντι του ποσού των 16,2 δισ. δολαρίων ανακοινώθηκε τον περασμένο Νοέμβριο από τον γαλλικό όμιλο κατασκευής και διανομής πολυτελών ειδών του οποίου ηγείται ο πλουσιότερος άνδρας της Γαλλίας, ο Μπερνάρ Αρνό. 

Από τα μέσα Μαρτίου, ωστόσο η LVMH συζήτησε για το εάν θα επαναδιαπραγματευτεί τη συμφωνία, εν μέρει εξαιτίας της επίπτωσης της πανδημίας στις δραστηριότητες της Tiffany, αρνούμενη εν τούτοις το ενδεχόμενο υπαναχώρησης. Ο κλάδος των ειδών πολυτελείας έχει υποστεί ισχυρό πλήγμα από τον κορονοϊό με τις πωλήσεις να έχουν σημειώσει πτώση κοντά στο 40% την ώρα που αναλυτές εκτιμούν ότι χρειαστούν τρία χρόνια ώστε να επανέλθουν στα προ πανδημίας επίπεδα.