UniCredit: Υποχώρηση 4,5% της μετοχής εν μέσω ανησυχιών για την αλλαγή CEO

UniCredit: Υποχώρηση 4,5% της μετοχής εν μέσω ανησυχιών για την αλλαγή CEO

Η μετοχή της ιταλικής UniCredit υποχώρησε κατά 4,5% σήμερα, λόγω της ανησυχίας για το μέλλον του διευθύνοντα συμβούλου Ζαν Πιερ Μιστιέ, του οποίου η θητεία λήγει την άνοιξη.

Οι διευθυντές της δεύτερης μεγαλύτερης τράπεζας της Ιταλίας είχαν άτυπες συνομιλίες την Κυριακή, πριν ξεκινήσουν τη διαδικασία επιλογής υποψηφίων για την ανανέωση του διοικητικού συμβουλίου τον Απρίλιο του 2021.

Πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Reuters ανέφεραν ότι οι εντάσεις στο εσωτερικό της τράπεζας σχετικά με την στρατηγική δημιουργούν αμφιβολίες για το αν ο Μιστιέ θα παραμείνει στο τιμόνι.

Ο 59χρονος Μιστιέ, που ανέλαβε τα ηνία της τράπεζας στα μέσα του 2016, επέβλεψε μία αναδιάρθρωση, κατά την οποία συγκέντρωσε δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ από πωλήσεις μετοχών και περιουσιακών στοιχείων.

Δεν έχει καταφέρει να ανεβάσει την τιμή της μετοχής, και, έπειτα από άκαρπες προσπάθειες για την επίτευξη μίας διασυνοριακής συγχώνευσης, έχει δεσμευτεί να μην επιχειρήσει άλλες διαδικασίες συγχώνευσης, παρόλο που τέτοιες κινήσεις εντείνονται στον κατακερματισμένο τραπεζικό κλάδο της Ιταλίας.