Τράπεζα Πειραιώς: Σε συζητήσεις με την Bain Capital για το χαρτοφυλάκιο Sunshine

Τράπεζα Πειραιώς: Σε συζητήσεις με την Bain Capital για το χαρτοφυλάκιο Sunshine

Σε συνομιλίες με την Bain Capital για την πώληση χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων συμβάσεων χρηματοδοτικής μίσθωσης (leasing), στο πλαίσιο των ενεργειών της για την εκκαθάριση «κόκκινων» δανείων από τον ισολογισμό της, βρίσκεται η Τράπεζα Πειραιώς, σύμφωνα με τραπεζικές πηγές που έχουν γνώση του θέματος όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο, οι ελληνικές τράπεζες γενικότερα έχουν σημειώσει πρόοδο στην προσπάθεια τους να πουλήσουν, να διαγράψουν, ή να αναδιαρθρώσουν δισεκατομμύρια μη εξυπηρετούμενων δανείων που συσσωρεύτηκαν κατά την τελευταία οικονομική κρίση.

Επιπλέον, στο δημοσίευμά του, το Reuters υπενθυμίζει ότι χτες ο οίκος αξιολόγησης Moody's αναβάθμισε τις τέσσερις μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες δίνοντάς τους θετικό outlook, αναφέροντας ότι πρόκειται για μία κίνηση που πηγάζει κυρίως από τη βελτίωση της ποιότητας των assets τους και τις καλές προοπτικές που εμφανίζουν όσον αφορά στην περαιτέρω ενίσχυση της επαναλαμβανόμενης κερδοφορίας τους.

Το χαρτοφυλάκιο συμβάσεων χρηματοδοτικής μίσθωσης της Τράπεζας Πειραιώς, γνωστό ως «Sunshine», έχει μικτή λογιστική αξία περίπου 530 εκατ. ευρώ (621 εκατ. δολάρια).

Το πρακτορείο επισημαίνει ακόμα ότι τον Ιούνιο του περασμένου έτους η Bain Capital Credit αγόρασε 1,6 δισ. ευρώ μη εξυπηρετούμενων εταιρικών δανείων από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας.

Το 2018, η Τράπεζα Πειραιώς συμφώνησε να πουλήσει χαρτοφυλάκιο εγγυημένων, μη εξυπηρετούμενων επιχειρηματικών δανείων ύψους 1,45 δισ. ευρώ στην Bain Capital Credit, στο πλαίσιο των κινήσεων για τη μείωση των επισφαλών ανοιγμάτων της.