Το Facebook αγοράζει ενέργεια από αιολικά στην Ινδία

Το Facebook αγοράζει ενέργεια από αιολικά στην Ινδία

Σε συμφωνία αγοράς ενός έργου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην Ινδία, ήρθε η Facebook με την εταιρεία CleanMax που εδρεύει στη Μουμπάι. Το εν λόγω project αιολικής ενέργειας, 32 megawatt, βρίσκεται στην περιοχή Karnataka και αποτελεί μέρος μιας εκτενούς συνεργασίας που αναπτύσσει ο κολοσσός των κοινωνικών δικτύων με την εταιρεία από την Ινδία σε αιολική και ηλιακή ενέργεια, όπως αναφέρεται στην κοινή τους ανακοίνωση. 

Η CleanMax αναλαμβάνει το κομμάτι της λειτουργίας, την ώρα που το Facebook θα αγοράζει την ενέργεια χρησιμοποιώντας περιβαλλοντικά πιστοποιητικά.

Η επικεφαλής Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας του Facebook, Ούρβι Πάρεκ, δήλωσε στο Reuters ότι το Facebook τυπικά δεν θα είναι ιδιοκτήτης των έργων, αλλά υπογράφει μακροπρόθεσμα συμφωνητικά για αγορά ενέργειας με την CleanMax. «Αυτό ενεργοποιεί τη διάθεση πόρων που μπορεί να χρειαστεί το έργο» ανέφερε.

Σημειωτέον ότι η Ινδία είναι η μεγαλύτερη αγορά για το κοινωνικό δίκτυο σήμερα, ενώ στη Σιγκαπούρη το Facebook έχει ήδη ανακοινώσει παρόμοιες συνεργασίες με τους παρόχους ενέργειας Sunseap Group, Terrenus Energy και Sembcorp. Τα έργα αφορούν σε 160 MW ηλιακής ενέργειας, σύμφωνα με την Πάρεκ. 

Υπογραμμίζεται ότι η ενέργεια από τα παραπάνω έργα χρησιμοποιείται από τον τεχνολογικό κολοσσό για το πρώτο του data centre στην Ασία, το οποίο έχει προγραμματιστεί ώστε να ξεκινήσει τη λειτουργία του το επόμενο έτος.