Το βρετανικό fund Ruffer τοποθετεί 675 εκατ. δολάρια στο bitcoin σε μια «αμυντική κίνηση»

Το βρετανικό fund Ruffer τοποθετεί 675 εκατ. δολάρια στο bitcoin σε μια «αμυντική κίνηση»

Η βρετανική εταιρεία διαχείρισης αμοιβαίων κεφαλαίων Ruffer Investment Management μετέφερε περίπου 675 εκατ. δολάρια από την περιουσία των πελατών του στο bitcoin, σύμφωνα με επενδυτικό σημείωμα στο οποίο είχε πρόσβαση το πρακτορείο Reuters, δίνοντας έτσι ένα από τα πιο ισχυρά σήματα της αύξησης του θεσμικού ενδιαφέροντος για το ψηφιακό νόμισμα φέτος.

Η εταιρεία, που διαχειρίζεται 27,3 δισ. δολάρια για λογαριασμό πάνω από 65.000 επενδυτών παγκοσμίως, περιέγραψε την τοποθέτηση ως «μία μικρή αλλά σημαντική ασφαλιστική δικλείδα απέναντι στη συνεχιζόμενη υποτίμηση των μεγαλύτερων νομισμάτων του κόσμου», όπως αναφέρεται στο σημείωμα.

Η τοποθέτηση αντιστοιχεί στο 2,5% περίπου των συνολικών στοιχείων ενεργητικού της εταιρείας.

Το bitcoin έφτασε στα ύψη στα φέτος σημειώνοντας άνοδο 170%, καθώς οι επενδυτές βλέπουν στο κρυπτονόμισμα μία θωράκιση απέναντι στον κίνδυνο πληθωρισμού καθώς οι κυβερνήσεις και οι κεντρικές τράπεζες συνεχίζουν να μοιράζουν πακέτα οικονομικής βοήθειας, αλλά και μία μέθοδο ψηφιακών πληρωμών που αναμένεται να κυριαρχήσει.

Σήμερα η τιμή του bitcoin σημείωνε άνοδο κατά 1,8% στα 19.780 δολάρια, λίγο χαμηλότερα από την υψηλότερη τιμή όπου έχει φτάσει ποτέ στα 19.918 δολάρια.

Η άνοδος της τιμής καθιστά το bitcoin ελκυστικό σε επενδυτές που είναι διατεθειμένοι να διακινδυνεύσουν περισσότερο, καθώς κυνηγούν τις αποδόσεις σε ένα περιβάλλον με ιστορικά χαμηλά επιτόκια.