Τι συμβαίνει με την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής;

Τι συμβαίνει με την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής;

Χωρίς αποτέλεσμα πέρασε η προθεσμία που είχε θέσει η Τράπεζα της Ελλάδος για την κατάθεση των απαραίτητων στοιχείων από την πλευρά της Exin Group για να ολοκληρωθεί η εξαγορά του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το Πρώτο Θέμα, η εξέλιξη αυτή έχει θέσει σε εγρήγορση τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΤτΕ, ενώ ο Γιάννης Στουρνάρας έχει ήδη ενημερώσει και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Εθνικής Τράπεζας, Λεωνίδα Φραγκιαδάκη, επισημαίνοντας τα προβλήματα που ενδεχομένως να ανακύψουν.

Παρ'' όλα αυτά, η ΤτΕ ως επόπτης περιμένει την κατάθεση του φακέλου από πλευράς επενδυτών, ενώ αναμένεται και η αντίδραση της διοίκησης της ΕΤΕ, η οποία είχε λάβει - όταν διεξήχθη ο διαγωνισμός - τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις για την ολοκλήρωση του deal.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, δεν είναι το πρώτο πρόβλημα που έχει εντοπιστεί στη διαδικασία πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής. Από την αρχή τα στοιχεία που είχε προσκομίσει η Exin προκάλεσαν την αντίδραση της Διεύθυνσης Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης, παρουσιάζοντας εικόνα ενός θεωρητικού επιχειρηματικού σχήματος το οποίο δεν θα μπορούσε να εγκρίνει τη ΤτΕ.

Με τις σημερινές συνθήκες η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής εξελίσσεται σε θρίλερ, καθώς όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, «τα χαρτιά έπρεπε να κατατεθούν χθες στην ΤτΕ», που είναι η αρμόδια εποπτική Αρχή της ασφαλιστικής αγοράς και εγκρίνει τη φερεγγυότητα των αγοραστών, την προέλευση των κεφαλαίων, το business plan και όλα τα απαιτούμενα στοιχεία για την ολοκλήρωση μιας συναλλαγής.