Tesla: Επαναγορά μετοχών ζητάει μεγάλος επενδυτής μετά τη βουτιά της μετοχής

Tesla: Επαναγορά μετοχών ζητάει μεγάλος επενδυτής μετά τη βουτιά της μετοχής

Ο δισεκατομμυριούχος Leo Koguan, ο οποίος ισχυρίζεται ότι είναι ο τρίτος μεγαλύτερος μεμονωμένος μέτοχος της μετοχής της Tesla, καλεί την αυτοκινητοβιομηχανία να ανακοινώσει επαναγορά μετοχών 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων καθώς η τιμή της μετοχής της εταιρείας συνεχίζει να πέφτει.

Σε ένα tweet του προς τον  Martin Viecha, υπεύθυνος επενδυτικών σχέσεων  της Tesla, ο Koguan σύμφωνα με το CNBC είπε ότι η εταιρεία θα πρέπει να ανακοινώσει αμέσως ότι σχεδιάζει να επαναγοράσει 5 δισεκατομμύρια δολάρια μετοχών της Tesla φέτος και 10 δισεκατομμύρια δολάρια το επόμενο έτος. Πρόσθεσε ότι η Tesla θα πρέπει να χρησιμοποιήσει την ταμειακή της ροή για να χρηματοδοτήσει την επαναγορά και ότι δεν θα πρέπει να επηρεάσει τα υπάρχοντα ταμειακά της αποθέματα ύψους 18 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

H μετοχής της Tesla έκλεισε με πτώση μεγαλύτερη του  6% την Τετάρτη εν μέσω sell off. Η μετοχή της εταιρείας μειώθηκε περισσότερο από 30% φέτος. Η επαναγορά μετοχών — όταν μια δημόσια εταιρεία χρησιμοποιεί μετρητά για να αγοράσει δικές της μετοχές στην ανοιχτή αγορά — είναι μια μέθοδος που χρησιμοποιούν οι εταιρείες για να προσπαθήσουν να επιστρέψουν κεφάλαια στους μετόχους.