7ος χρόνος, ημέρα 2158η
Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2021

SoftBank: Πτώση 39% στα καθαρά κέρδη τριμήνου για τον ιαπωνικό κολοσσό

SoftBank: Πτώση 39% στα καθαρά κέρδη τριμήνου για τον ιαπωνικό κολοσσό
Shutterstock

Ο Ιαπωνικός όμιλος τεχνολογίας SoftBank Group ανακοίνωσε πτώση 39% στα καθαρά κέρδη α΄ τριμήνου, παρά το ότι οι αποδόσεις του Vision Fund ενισχύθηκαν από τις δημόσιες εγγραφές στη διάρκεια της περιόδου.

Ειδικότερα, τα έσοδα από πωλήσεις ανήλθαν σε 1,48 τρισ. γιεν έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters για έσοδα 1,38 τρισ. γιεν.

Τα κέρδη Απριλίου-Ιουνίου διαμορφώθηκαν στα 762 δισ. γιεν (6,9 δισ. δολάρια), έναντι των κερδών 1,3 τρισ, γιεν πριν από έναν χρόνο.

Η διοίκηση της SoftBank αναμένει πως το διανεμόμενο μέρισμα προς τους μετόχους της θα διαμορφωθεί σε 44 γιεν ανά μετοχή έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών για μέρισμα 44,86 γιεν ανά μετοχή.

Ο ιαπωνικός όμιλος ανακοίνωσε ετήσια κέρδη-ρεκόρ τον Μάιο, με τα στελέχη να κάνουν λόγο για περαιτέρω άνοδο από τις επενδύσεις του Vision Fund, όπως την κινεζική Didi Global και η "über για φορτηγά” startup, Full Truck Alliance.

Αυτές οι εταιρείες ξεκίνησαν διαπραγμάτευση στη Νέα Υόρκη στη διάρκεια του τριμήνου αλλά οι κινεζικές ρυθμιστικές αρχές με τις ενέργειες τους στη συνέχεια, έχουν πλήξει τις αποτιμήσεις, υπογραμμίζοντας τον κίνδυνο της Κίνας για τη SoftBank, παρά το ότι όμιλος προσπαθεί να μειώσει την εξάρτηση του από το μεγαλύτερο asset του, την κινεζική εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου, Alibaba group.