7ος χρόνος, ημέρα 2157η
Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2021

Σκυλακάκης: Δεν θα υπάρξουν αυξήσεις στους φορολογικούς συντελέστες

Σκυλακάκης: Δεν θα υπάρξουν αυξήσεις στους φορολογικούς συντελέστες
Eurokinissi

Την διαβεβαίωση πως δεν υπάρξουν αυξήσεις στους φορολογικούς συντελεστές εξέφρασε ο υφυπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης αναφέροντας ότι μέσα στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης είναι η συνέχιση των φοροελαφρύνσεων.

Μιλώντας στο Open, o κ. Σκυλακάκης χαρακτήρισε την μείωση των φορολογικών συντελεστών «στρατηγική» επιλογή της κυβέρνησης. Παράλληλα, δήλωσε  πως για την σημερινή αισιόδοξη εικόνα της οικονομίας, μεγάλο ρόλο έπαιξε το Ταμείο Ανάκαμψης που από τον περασμένο Ιούλιο είπε στις αγορές πως η χώρα έχει λαμβάνειν 17,8 δισ. συν 12,5 δισ. ευρώ τα οποία θα καλύψουν ένα μεγάλο κομμάτι των επιπτώσεων της πανδημίας, με πρόσθετες επενδύσεις, που το τελικό αποτέλεσμα μακροχρόνια θα είναι πως δεν θα καταλάβουμε το πλήγμα της πανδημίας. 

Σε σχετικό ερώτημα για τη διαχείριση των κεφαλαίων του Ταμείου Ανάκαμψης ο κ. Σκυλακάκης εξήγησε πως το μεγάλο μέρος της ενίσχυσης θα πάει στις επενδύσεις (ψηφιακές τάξεις, αντιπλημμυρικά έργα, αναδάσωση, ανακαίνιση νοσοκομείων και ΚΥ, πρόγραμμα πρόληψης στην Υγεία, έρευνα στα ΑΕΙ κ.α.) ενώ ένα άλλο τμήμα θα πάει στις επιχειρήσεις, είτε με τη μορφή επιδοτήσεων ύψους 1,5 δισ. ευρώ αποκλειστικά σε ΜμΕ, είτε με χαμηλότοκα δάνεια που θα πάνε σε όλες τις αξιόχρεες επιχειρήσεις.