Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017, 13:30
Τελευταία ενημέρωση: 13:38

-A +A

Σε υψηλό εξαετίας ο PMI της ευρωζώνης

Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017, 13:30
Τελευταία ενημέρωση: 13:38
Σε υψηλό εξαετίας ο  PMI της ευρωζώνης
-A +A

Η επιχειρηματική δραστηριότητα στην ευρωζώνη αναπτύχθηκε τον Φεβρουάριο με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων σχεδόν έξι ετών ενώ η δημιουργία θέσεων εργασίας ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας σχεδόν δεκαετίας, χάρη στην ισχυρή ζήτηση και τις εξαγωγές, σύμφωνα με έρευνα με δημοσιεύθηκε σήμερα.

Ο σύνθετος δείκτης υπεύθυνων προμηθειών (PMI) της Markit για τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία, ανήλθε στις 56,0 μονάδες από τις 54,4 ένα μήνα νωρίτερα. Η τιμή, που δεν αναθεωρήθηκε σε σχέση με την αρχική εκτίμηση, είναι η υψηλότερη από τον Απρίλιο του 2011.

«Τα τελικά στοιχεία για το PMI σκιαγραφούν μια αισιόδοξη εικόνα για την οικονομία της ευρωζώνης που αρχίζει να ανεβάζει ταχύτητα. Η ανάπτυξη επιταχύνθηκε και στα τέσσερα μεγάλα κράτη-μέλη τον Φεβρουάριο υποδηλώνοντας μια περισσότερο διατηρήσιμη ανάκαμψη που φαίνεται να είναι ισχυρή», σχολίασε ο Κρις Γουίλιαμσον, επικεφαλής οικονομολόγος στην IHS Markit.

Ο υποδείκτης για την απασχόληση ανήλθε στο 53,8 από το 53,4, το υψηλότερο επίπεδό του από τον Οκτώβριο του 2007. Οι εταιρίες επίσης αύξησαν τις τιμές ταχύτερα από οποιαδήποτε άλλη στιγμή εδώ και σχεδόν έξι χρόνια. Ο PMI για τον τομέα των υπηρεσιών ανήλθε στις 55,5 μονάδες από τις 53,7, οριακά χαμηλότερα κάτω από την αρχική τιμή για 55,6 μονάδες.

Σε μια ένδειξη ότι οι εταιρίες γίνονται ολοένα και πιο αισιόδοξες για το μέλλον, ο υποδείκτης για τις επιχειρηματικές προσδοκίες στον τομέα των υπηρεσιών ανήλθε στις 66,7 μονάδες, το υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2011.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα