Σε συζητήσεις συγχώνευσης Fiat Chrysler και Peugeot

Σε συζητήσεις συγχώνευσης Fiat Chrysler και Peugeot

Σε συζητήσεις για συγχώνευση βρίσκονται η Fiat Chrysler Automobiles NV και η μητρική της Peugeot, PSA Group, σε μια συμφωνία που μπορεί να οδηγήσει σε έναν κολοσσό αξίας 46 δισ. δολαρίων. 

Οι διαπραγματεύσεις έρχονται σε μια περίοδο όπου οι μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες του κόσμου αναζητούν τρόπους αναδιάρθρωσης καθώς τα κόστη ενισχύονται αλλά η αγορά αυτοκινήτων πλήττεται από τη χαμηλή ζήτηση. Εξάλλου, οι συγχωνεύσεις στην αυτοκινητοβιομηχανία έχουν υπάρξει πολυετές θέμα ιδιαίτερα στην Ευρώπη, ενώ αυξημένη είναι και η πίεση για επενδύσεις καινοτομίας που ωθούν σε συνεργασίες. 

«Υπάρχουν συζητήσεις σε εξέλιξη με στόχο τη δημιουργία μιας ηγέτιδας εταιρείας στη αυτοκινητοβιομηχανία», αναφέρει η σύντομη ανακοίνωση της Fiat Chrysler που επιβεβαιώνει το δημοσίευμα της Wall Street Journal. 

Σύμφωνα με αυτό, που επικαλούνταν πηγές προσκείμενες στις συζητήσεις, ο διευθύνων σύμβουλος της Peugeot, Κάρλος Ταβάρες θα είναι ο CEO της εταιρείας που θα προκύψει, ενώ ο πρόεδρος της Fiat Chrysler, Τζον Έλκαν, θα αναλάβει τον ίδιο ρόλο. 

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα φέτος και συγκεκριμένα τον Ιούνιο η Fiat Chrysler είχε απορρίψει συγχώνευση με την γαλλική ανταγωνίστρια Renault.