8ος χρόνος, ημέρα 2391η
Πέμπτη, 19 Μαΐου 2022

Σε Intrakat - Bouygues το Marina Tower από την Lamda

Σε Intrakat - Bouygues το Marina Tower από την Lamda
Φωτογραφία Αρχείου

Το σχήμα Intrakat – Bouygues αναμένεται σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες να αναλάβει το ρόλο του project manager για το πιο εμβληματικό και ένα από τα μεγαλύτερα από πλευρά τιμήματος καθώς ξεπερνά τα 300 εκατ. ευρώ, ιδιωτικό έργο του «πράσινου» Πύργου Κατοικιών στο Ελληνικό «Marina Tower».

Η τεχνογνωσία των Γάλλων της Bouygues και η πρωθύστερη εμπειρία της σε σημαντικά παρεμφερή έργα που έχει εκτελέσει ήδη, αλλά και συνέπεια και η δυνατότητα της Intrakat να ανταποκρίνεται εντός χρονοδιαγράμματος και με άρτιο τρόπο σε υψηλών απαιτήσεων έργα, όπως τα αεροδρόμια που κατασκεύασε για λογαριασμό της Fraport,, ήταν οι βασικοί λόγοι που σύμφωνα με πληροφορίες που έγειραν την πλάστιγγα υπέρ της κοινοπραξίας έναντι του ανταγωνισμού. Η Intrakat, κατάφερε με μια ισχυρή διεθνή συνεργασία να πάρει προβάδισμα, Να σημειωθεί ότι αντίστοιχες συνεργασίες αναμένεται να υπάρξουν σε όλους τους τομείς δραστηριότητας της με έμφαση και πιο άμεση την ενέργεια.

Οι διεκδικητές του έργου, ήταν τρεις ισχυρές κοινοπραξίες με μοναδικά χαρακτηριστικά η καθεμία και συμμετοχή ισχυρών ονομάτων. Στην μάχη για το Marina Tower διασταύρωσαν τα πυρά τους το σχήμα Intrakat – Bouygues, ΑΒΑΞ - Rizzani, Besix - Archirodon, αλλά και το γκρουπ ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ - ACC.

Την τελευταία εβδομάδα, οι διεργασίες και οι ζυμώσεις ήταν έντονες με τους διεκδικητές να παρέχουν συνεχείς διευκρινήσεις και σήμερα νωρίς το απόγευμα, φάνηκε η υπεροχή του σχήματος Intrakat – Bouygues.

Το σχήμα θα αναλάβει σε πρώτη φάση τον ρόλο του άτυπου project manager. που θα συνεργαστεί με τη Lamda Development. Όπως είχε αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος Οδυσσέας Αθανασίου πρόσφατα οι πρώτες εργασίες για τον Πύργο αναμένονται στα τέλη 2022 κοντά στον Οκτώβριο, με ορίζοντα ολοκλήρωσης 2025-2026.

Ο Πύργος Κατοικιών είναι μια επένδυση που ξεπερνά τα 250 εκατ. ευρώ, καθώς αυτό το τίμημα αφορά το κατασκευαστικό κομμάτι και δεν έχει αποσαφηνιστεί το ύψος επένδυσης που αφορά το μελετητικό έργο και τις πρόδρομες εργασίες. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το συνολικό τίμημα θα κινηθεί μεταξύ 300 με 350 εκατ. ευρώ. Ο παραλιακός πύργος των 45 ορόφων περιλαμβάνει 200 πολυτελή διαμερίσματα σχεδόν το σύνολο των οποίων έχει ήδη πωληθεί.

Με βάση την ενημέρωση των αναλυτών της Lamda Development που έγινε στις 8 Απριλίου η εκδήλωση ενδιαφέροντος για την αγορά διαμερισμάτων στον Πύργο Κατοικιών, αφορά το 75% των διαμερισμάτων και εκκρεμεί η προπώληση των τελευταίων τριών ορόφων και των 2 penthouses. To συνολικό έσοδο από τον Πύργο Κατοικιών υπολογίζεται σε 500 εκατ. ευρώ, ωστόσο τα οριστικά συμβόλαια θα υπογραφούν μετά την έκδοση της οικοδομικής άδειας που τοποθετείται μέσα στο 2022. Οι εκτιμήσεις της διοίκησης αναφέρουν ότι η Lamda θα λάβει φέτος προκαταβολές ύψους περίπου 20% της συνολικής αξίας, ήτοι 100 εκατ. ευρώ.