Samsung: Εξετάζει το ενδεχόμενο κατασκευής εργοστασίου τσιπ στις ΗΠΑ

Samsung: Εξετάζει το ενδεχόμενο κατασκευής εργοστασίου τσιπ στις ΗΠΑ

Η Samsung Electronics Co. εξετάζει το ενδεχόμενο να δαπανήσει περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή του πιο προηγμένου εργοστασίου παραγωγής τσιπ στις ΗΠΑ, ώστε να κερδίσει μεγαλύτερο μερίδιο της αμερικανικής αγοράς και να ανταγωνιστεί τον ηγέτη της βιομηχανίας την Taiwan Semiconductor Manufacturing Co.

Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής τσιπ μνήμης και smartphone στον κόσμο βρίσκεται σε συζητήσεις για αγοράσει μια εγκατάσταση στο Όστιν του Τέξας. Τα σχέδια ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, ωστόσο η κατασκευή φέτος θα μπορούσε να ξεκινήσει φέτος και να ολοκληρωθεί το 2023. Το κόστος της επένδυσης θα μπορούσε να ανέλθει σε πάνω από 10 δισεκατομμύρια δολάρια σύμφωνα με την πηγή του Bloomberg.

Το εργοστάσιο θα είναι το πρώτο στις ΗΠΑ που θα χρησιμοποιεί ακραία υπεριώδη λιθογραφία, το πρότυπο για το πυρίτιο επόμενης γενιάς, αναφέρει η ίδια πηγή.

Όπως σημείωσε άλλωστε ο ο Γκρεγκ Ροχ, αντιπρόεδρος της HMC Securities, "εάν η Samsung θέλει πραγματικά να πραγματοποιήσει τον στόχο της να γίνει ο κορυφαίος κατασκευαστής τσιπ έως το 2030, χρειάζεται τεράστιες επενδύσεις στις ΗΠΑ για να ανταγωνιστεί την TSMC".