ΓΔ: 902,04 2,14 (0,24 %)

Τζίρος: 72,38 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1991η
Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021

ΓΔ: 902,04 2,14 (0,24 %)

Τζίρος: 72,38 εκατ. €   RT

Reggeborgh: Ανεύθυνη στάση η αναβολή της Γ.Σ -Σε κίνδυνο το μέλλον της Ελλάκτωρ αν καθυστερήσει η αύξηση

Reggeborgh: Ανεύθυνη στάση η αναβολή της Γ.Σ -Σε κίνδυνο το μέλλον της Ελλάκτωρ αν καθυστερήσει η αύξηση

Συναγερμό για τις επιπτώσεις που μπορεί να επιφέρει στον όμιλο Ελλάκτωρ η καθυστέρηση της απόφασης για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 120,5 εκατ. ευρώ σημαίνει η Reggeborgh, αφήνοντας αιχμές προς τους μετόχους της εταιρείας Δ. Μπάκο και Ι. Καϋμενάκη για την αναβολή της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων. Σε ανακοίνωσή της η Reggeborgh μιλά για «περιττή αναβολή» και «τρομερά ανεύθυνη πράξη» η οποία στρέφεται κατά της εταιρείας, των μετόχων και των 6.000 εργαζομένων της.

H Ανακοίνωση της Reggeborgh σχετικά με την αναβολή της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της Ελλάκτωρ ΑΕ

«Η Reggeborgh Invest B.V. επιθυμεί να εκφράσει τη λύπη της που η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Ελλάκτωρ ΑΕ που έγινε την Παρασκευή 2 Απριλίου αναβλήθηκε για τις 22 Απριλίου μετά από αίτημα των ίδιων αυτών μετόχων που είχαν ζητήσει τη σύγκλησή της.

Η Reggeborgh εκφράζει την ανησυχία της ότι αυτή η περιττή αναβολή της γενικής συνέλευσης και η καθυστέρηση της λήψης απόφασης για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ενδέχεται να θέσουν σε κίνδυνο το μέλλον της εταιρείας και να οδηγήσουν σε πρόσθετες ζημίες στα έργα της τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Πρόκειται για μια εξαιρετικά ανεύθυνη πράξη, στρεφόμενη άμεσα κατά των συμφερόντων της Ελλάκτωρ, των μετόχων της, των περίπου 6.000 εργαζομένων της και άλλων ενδιαφερομένων.

Η Reggeborgh επιθυμεί να επαναλάβει - για άλλη μια φορά - την ισχυρή υποστήριξή της στην προτεινόμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Ελλάκτωρ και την εμπιστοσύνη της στη δυναμική του ομίλου στο μέλλον, υπό την προϋπόθεση ότι θα αποκατασταθεί η χρηματοοικονομική του σταθερότητα».