Πρώτο σε αποδόσεις το Αμοιβαίο Κεφάλαιο «Ευρωπαϊκή Πίστη Αναπτυξιακό Μετοχικό Εσωτερικού»

Πρώτο σε αποδόσεις το Αμοιβαίο Κεφάλαιο «Ευρωπαϊκή Πίστη Αναπτυξιακό Μετοχικό Εσωτερικού»

Πρώτο σε αποδόσεις στην κατηγορία του έκλεισε το έτος 2020 το Αμοιβαίο Κεφάλαιο “Ευρωπαϊκή Πίστη Αναπτυξιακό Μετοχικό Εσωτερικού”, με τη συγκεκριμένη πρωτιά να είναι η 5η την τελευταία 10ετία. Το Αμοιβαίο Κεφάλαιο κατέγραψε απόδοση 1,72% σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών και υπεραπόδωσε 13,47% έναντι του Γενικού Δείκτη του Χ.Α., ο οποίος κατέγραψε απόδοση -11,75%.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Αμοιβαίο Κεφάλαιο “Ευρωπαϊκή Πίστη Αναπτυξιακό Μετοχικό Εσωτερικού” ήταν πρώτο και σε σωρευτικό επίπεδο, καθώς την τελευταία 5ετία η απόδοσή του ήταν κατά 65,40% καλύτερη του Γενικού Δείκτη και 64,61% καλύτερη στην 7ετία. Ακόμα, το Αμοιβαίο Κεφάλαιο “Ευρωπαϊκή Πίστη Αναπτυξιακό Μετοχικό Εσωτερικού” είναι πρώτο στην κατηγορία του από την αρχή της οικονομικής κρίσης, αφού από τις 31/12/2010 είχε θετική απόδοση 73,49%, ενώ για την ίδια περίοδο ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α., είχε απόδοση -42,78%.

Ο κ. Θωμάς Κωνσταντινίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Ευρωπαϊκή Πίστη Asset Management, δήλωσε: «Η πρόσφατη επιτυχία του Αμοιβαίου Κεφαλαίου “Ευρωπαϊκή Πίστη Αναπτυξιακό Μετοχικό Εσωτερικού”, αποτελεί επιβράβευση όλων των στελεχών της Εταιρίας μας και είναι αποτέλεσμα της επενδυτικής φιλοσοφίας μας, η οποία βασίζεται στο “value investing”. Επιδίωξή μας είναι οι επενδύσεις σε ποιοτικές επιχειρήσεις, που χαρακτηρίζονται από αξιόπιστη Διοίκηση, προκειμένου να ελαχιστοποιούμε το ρίσκο και να επιτυγχάνουμε αποδόσεις άνω του μέσου όρου. Η Ευρωπαϊκή Πίστη Asset Management θα συνεχίσει να δραστηριοποιείται με βάση τις αρχές και τη φιλοσοφία της, επιλέγοντας επενδύσεις που πληρούν τα αυστηρότερα των κριτηρίων που τίθενται στην αγορά και θα επενδύει σε αυτές ως “ιδιοκτήτης”, με στόχο την μακροχρόνια και διαρκή υπεραπόδοση των κεφαλαίων».