Protergia & Γιάννης Αντετοκούνμπο: Μια συνεργασία κορυφής

Protergia & Γιάννης Αντετοκούνμπο: Μια συνεργασία κορυφής

Μερίδιο που ξεπερνά το 6,5% στην αγορά λιανικής αγγίζοντας τους 250.000 πελάτες έχει πλέον η Protergia, o ενεργειακός βραχίονας του ομίλου MYTILINEOS, ο οποίος πρωταγωνιστεί στην αγορά, όντας ο μεγαλύτερος ιδιώτης πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου στη χώρα. Σε μια συγκυρία που τα πάντα αλλάζουν στο χώρο της ενέργειας με ραγδαίο τρόπο, η Protergia προχωρά και προετοιμάζει τα επόμενά της βήματα, ενόψει των αλλαγών που έρχονται.

Διαθέτει ένα χαρτοφυλάκιο έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (αιολικά πάρκα, φωτοβολταϊκοί σταθμοί και μικρά υδροηλεκτρικά έργα), που ξεπερνά το 14% του ενεργού και αδειοδοτημένου εγκατεστημένου θερμικού παραγωγικού δυναμικού της χώρας.

Η Protergia είναι ο Τομέας Ηλεκτρικής Ενέργειας και Φυσικού Αερίου της MYTILINEOS, της μεγαλύτερης ιδιωτικής εταιρείας ενέργειας στην Ελλάδα, ο οποίος με ενεργειακό χαρτοφυλάκιο δυναμικότητας 1.200 MW θερμικών μονάδων και 211 MW Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, καλύπτει άνω του 10% της εγχώριας ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας.

H Protergia διαχειρίζεται όλες τις ηλεκτροπαραγωγικές μονάδες της MYTILINEOS, στις οποίες περιλαμβάνονται μονάδες παραγωγής με καύσιμο φυσικό αέριο και μονάδες Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (αιολικά πάρκα, φωτοβολταϊκοί σταθμοί και μικρά υδροηλεκτρικά έργα).

Η MYTILINEOS, μέσω της Protergia, δραστηριοποιείται στην προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου, προσφέροντας σύγχρονες και αξιόπιστες υπηρεσίες και συνδυαστικά προϊόντα ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου.

Ως παραγωγός ηλεκτρικής ενέργειας, με ιδιωτικές επενδύσεις σε εργοστάσια υψηλής τεχνολογίας, η Protergia διαθέτει βαθιά γνώση της παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ υλοποιεί συνεχώς φιλικές προς το περιβάλλον επενδύσεις, προσφέροντας στην ελληνική οικονομία και στην απασχόληση. Η Protergia δραστηριοποιείται στην προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικό αέριο, υπηρετώντας τις ανάγκες των πελατών για ανταγωνιστικές τιμές και σύγχρονες, αξιόπιστες υπηρεσίες, προϊόντα αλλά και ολοκληρωμένες λύσεις ενέργειας που ανοίγουν έναν καινούργιο δρόμο με νέες δυνατότητες για χιλιάδες σπίτια, επαγγελματίες και επιχειρήσεις.

Τι σημαίνει η συνεργασία της Protergia με το Γιάννη Αντετογκούνμπο

Έχοντας πάντα στόχο την κορυφή, η Protergia προχωρά σε συνεργασία με τον κορυφαίο μπασκετμπολίστα Γιάννη Αντετοκούνμπο. Είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία προχωρά σε μια τέτοια συνεργασία.

Ο Γιάννης είναι ένας μαχητής, που με όπλο το ταλέντο του, κατάφερε να κατακτήσει την κορυφή του παγκόσμιου μπάσκετ, διατηρώντας την ποιότητα του χαρακτήρα του και τις αξίες του. Ήδη, έχει κατακτήσει κορυφαίους τίτλους σε προσωπικό επίπεδο, έχοντας γίνει ο ηγέτης της ομάδας του, οδηγώντας τους Bucks στη διεκδίκηση του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ του κόσμου. Είναι ένα άνθρωπος που μπορεί να κάνει αυτό που φαίνεται αδύνατο, να συμβεί.

Η συνεργασία της Protergia με το Γιάννη σηματοδοτεί την πορεία της προς την κορυφή, σε μια περίοδο που ο ενεργειακός κλάδος υπόκειται σε μεγάλες αλλαγές. Έτσι, η Protergia έχει δείξει ήδη την αξία και υπεροχή της, καθώς έχει καταφέρει να γίνει η κορυφαία στον κλάδο της ενέργειας, με πρωτιά τόσο στην παραγωγή όσο και στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και την παροχή φυσικού αερίου. Κυρίως, δείχνει το μέλλον της ενέργειας, με σεβασμό στο περιβάλλον, και έμφαση στη βιωσιμότητα και την αειφορία.

Όραμα και στόχοι

Η συνεργασία της Protergia συνδέεται άρρηκτα με το DNA της εταιρείας MYTILINEOS, που επιδιώκει να βρίσκεται πάντα στην κορυφή, με πυξίδα πάντα το όραμα, την αποστολή και τις αξίες του ομίλου.

Ενός ομίλου που επιχειρεί στο πλέον ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον, στηρίζοντας και μένοντας στην Ελλάδα, με σεβασμό στους εργαζόμενους, το περιβάλλον και την κοινωνία, δημιουργώντας αξία για τους πελάτες, τους μετόχους, τους εργαζομένους αλλά και την ελληνική οικονομία.

Εξάλλου, η MYTILINEOS που ιδρύθηκε το 1990, ξεκίνησε ως μετεξέλιξη της παλαιάς μεταλλουργικής οικογενειακής επιχείρησης για να καταφέρει να εξελιχθεί σήμερα σε μια κορυφαία ελληνική πολυεθνική με δραστηριότητα σε περισσότερες από 30 χώρες και στις πέντε ηπείρους. Εισήλθε στην Παράλληλη Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών στις 31 Ιουλίου 1995, όμως εδώ και χρόνια αποτελεί ένα εξέχων μέλος του FTSE 25, αποτελώντας ένα από τα κορυφαία blue chips της αγοράς.

Απασχολεί περισσότερους από 3.600 εργαζόμενους με τέσσερις τομείς δραστηριότητας, της Μεταλλουργίας, των Υποδομών & Ολοκληρωμένων Έργων Βιώσιμης Ανάπτυξης, της Ηλεκτρικής Ενέργειας & Εμπορίας Φυσικού Αερίου, της Ανάπτυξης Ανανεώσιμων Πηγών & Αποθήκευσης Ενέργειας.