Προς ρευστοποίηση η Debenhams, σε κίνδυνο 12.000 θέσεις εργασίας

Προς ρευστοποίηση η Debenhams, σε κίνδυνο 12.000 θέσεις εργασίας

Ο βρετανικός όμιλος της αλυσίδας πολυκαταστημάτων Debenhams οδεύει προς την ρευστοποίηση, με 12.000 θέσεις εργασίας να κινδυνεύουν. Πρόκειται για την δεύτερη μεγάλη κατάρρευση επιχείρησης στη χώρα σε ισάριθμες μέρες, καθώς η πανδημία οδηγεί πέρα από το χείλος της καταστροφής τις εταιρείες λιανικού εμπορίου που αντιμετώπιζαν ήδη προβλήματα.

Η απόφαση για τη ρευστοποίηση της Debenhams, που ιδρύθηκε το 1778, έρχεται αμέσως μετά την κατάρρευση του ομίλου μόδας Arcadia, του Φίλιπ Γκριν, που πέρασε σε καθεστώς διαχείρισης τη Δευτέρα, θέτοντας σε κίνδυνο 13.000 θέσεις εργασίας.

Οι διαχειριστές FRP Advisory ανακοίνωσαν σήμερα ότι η Debenhams θα ρευστοποιηθεί, μετά την αποτυχία εύρεσης αγοραστή.

Η εταιρεία JD Sports αποτελούσε την τελευταία ελπίδα της Debenhams για μία αγορά διάσωσης, ωστόσο σήμερα ανακοίνωσε ότι οι διαπραγματεύσεις έληξαν ανεπιτυχώς.

Η Debenhams, που διαθέτει 124 καταστήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο, αντιμετώπιζε δυσκολίες εδώ και χρόνια, και είχε τεθεί σε καθεστώς διαχείρισης για δεύτερη φορά τον Απρίλιο.

Οι διαχειριστές θα συνεχίσουν να λειτουργούν τα καταστήματα της εταιρείας όσο διαρκούν τα αποθέματα προϊόντων, ωστόσο, αν δεν βρεθεί αγοραστής, το οριστικό κλείσιμο είναι η πιθανότερη έκβαση.  

Πηγή: Reuters