Profile: Νέος CEO ο Ε. Αγγελίδης – Σε εξέλιξη ο διοικητικός και εταιρικός μετασχηματισμός

Profile: Νέος CEO ο Ε. Αγγελίδης – Σε εξέλιξη ο διοικητικός και εταιρικός μετασχηματισμός

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο διοικητικός και επιχειρησιακός μετασχηματισμός της εταιρείας Profile με στόχο να ανταπεξέλθει στις διαρκώς μεγαλύτερες απαιτήσεις των καιρών, δεδομένου ότι η εταιρεία καταγράφει σημαντική ανάπτυξη εργασιών, κλείνοντας σημαντικές συμφωνίες με χρηματοπιστωτικούς ομίλους του εξωτερικού.

Στο πλαίσιο αυτό, νέος διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας αναλαμβάνει έως τώρα CFO Ευάγγελος Αγγελίδης, ενώ ο νυν διευθύνων σύμβουλος, ο ιδρυτής και πρόεδρος της εταιρείας Χαράλαμπος Στασινόπουλος, αναλαμβάνει τη νεοσύστατη θέση του Chief Entrepreneur ενώ παραμένει και εκτελεστικός πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου.

Στόχος των διοικητικών αλλαγών είναι η περαιτέρω συστηματική ενίσχυση της διεθνούς παρουσίας του ομίλου και η ανάπτυξη στις ξένες αγορές, η υιοθέτηση βέλτιστων πρακτικών εταιρικής διακυβέρνησης αλλά και η εν γένει καλύτερη τοποθέτηση της εταιρείας σ’ όλες τις αγορές που δραστηριοποιείται.

Ο Ευάγγελος Αγγελίδης έχει μακρά εμπειρία στο χώρο της Τεχνολογίας και της Πληροφορικής και το 2014 ανέλαβε την θέση του Οικονομικού Διευθυντή της Profile, ενώ από 2018 έως και σήμερα κατέχει και τις θέσεις του Group CFO και COO. Έτσι, μέσα από αυτές τις θέσεις έχει αποκτήσει βαθιά γνώση και εμπειρία σχετικά με την οργάνωση, τη λειτουργία, τους πελάτες, τις αρχές και αξίες και τις δραστηριότητες της εταιρείας αλλά και όλου του ομίλου. Παράλληλα, από το 2017 ο κ. Αγγελίδης ήταν ο CEO της γαλλικής θυγατρικής Login S.A. την οποία η Profile εξαγόρασε προ τριετίας, αυξάνοντας σημαντικά το διεθνές της αποτύπωμα.

Ο ιδρυτής, πρόεδρος και κύριος μέτοχος της Profile κ. Χαράλαμπος Στασινόπουλος, όπως προαναφέρθηκε, αναλαμβάνει τη θέση του Chief Entrepreneur, η οποία προστέθηκε στο οργανόγραμμα της Εταιρείας, με στόχο την πιο αποτελεσματική λειτουργία της. Ο μετασχηματισμός αυτός αποσκοπεί στην διασφάλιση της συνέχειας της ανάπτυξης του Ομίλου στο πλαίσιο που ακολουθήθηκε κατά την ιστορική του διαδρομή, εστιάζοντας πρωτίστως στην παροχή νέων καινοτόμων λύσεων που βρίσκονται πάντοτε στην αιχμή της τεχνολογίας και με έμφαση στην προώθησή τους σε  παγκόσμιο επίπεδο.

Το δ.σ. της Profile πιστεύει ότι η δημιουργία της συγκεκριμένης θέσης και η ανάληψή της από τον κ. Στασινόπουλο, ο οποίος οραματίσθηκε και έθεσε τις αρχές, τις αξίες και την φιλοσοφία που διέπει την λειτουργία, οργάνωση και ανάπτυξη όλων των δραστηριοτήτων, θα συμβάλει αποφασιστικά στην μελλοντική  πολυσχιδή επιχειρηματική ανάπτυξη της Εταιρείας και του Ομίλου.

Ποια είναι η Profile Software

Η Profile Software εισήλθε ως μια μικρή εταιρεία λογισμικού στην Παράλληλη Αγορά του Χ.Α. το 2003 και έκτοτε με σταθερά βήματα έχει αναπτυχθεί σημαντικά. Ειδικά την τελευταία 5ετία, έχει κάνει μεγάλα άλματα, με αποτέλεσμα πλέον να εξάγει χρηματοοικονομικό λογισμικό σε 40 χώρες, έχοντας 250 μεγάλους πελάτες, κορυφαίες τράπεζες και χρηματοπιστωτικούς ομίλους σε Ευρώπη αλλά και Άπω Ανατολή.

Αποκορύφωμα της επέκτασης ήταν η εξαγορά της γαλλικής εταιρείας Login SA προ διετίας, ανοίγοντας νέους δρόμους διεθνώς στην ελληνική εταιρεία. Εξειδικεύτηκε από την αρχή στο software, κτίζοντας με τα χρόνια αξιοσημείωτη τεχνογνωσία, δημιουργώντας εξελιγμένα προγράμματα wealth management, λύσεις για τον τομέα της τραπεζικής, συστήματα πληρωμών, συστήματα διαχείρισης χαρτοφυλακίου κ.α. Κάνει δουλειές για κορυφαίες διεθνείς τράπεζες και χρηματοοικονομικούς ομίλους, έχοντας εξαιρετικά καλό όνομα σ' έναν τομέα υψηλής εξειδίκευσης και μεγάλων απαιτήσεων.

Απασχολεί 170 εργαζόμενους εκ των οποίων τους 120 στην Ελλάδα, ενώ αποτελεί μέλος πλέον του δείκτη μεσαίας κεφαλαιοποίησης (Mid Cap) του Χ.Α. Περίπου το 65% των εσόδων έρχεται από το εξωτερικό, ενώ άνω του 90% των εργασιών της προέρχεται από προϊόντα και υπηρεσίες που σχεδιάζει και υλοποιεί η ίδια.

Την τελευταία 5ετία ενίσχυσε την εξωστρέφειά της με νέες αναλήψεις έργων σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Ασία και Αμερική, παρουσιάζοντας και νέες καινοτομίες στις λύσεις του για Investment Management, Banking και Treasury. Το 2019 είχε κύκλο εργασιών 15,8 εκατ. ευρώ.