Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών: Αισιόδοξη η εικόνα της αγοράς τη Δευτέρα

Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών: Αισιόδοξη η εικόνα της αγοράς τη Δευτέρα

«Αν δεν προχωρούσαμε στο άνοιγμα της αγοράς τώρα, θα είχαμε συνέπειες οι οποίες δεν θα μπορούσαν να καλυφθούν με κανένα μέτρο στήριξης» τόνισε ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας, Σταύρος Καφούνης, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6, ενώ εξέφρασε αισιοδοξία για την εικόνα της αγοράς. 

Ο κ. Καφούνης είπε χαρακτηριστικά ότι ήταν μια καλή Δευτέρα, καθώς κινήθηκαν όλες οι αγορές εξίσου, και ότι υπήρχαν χαμόγελα και αισιοδοξία μέσα κι έξω από τα καταστήματα.

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου ομολόγησε ότι είχε ένα άγχος για την πρώτη μέρα, ωστόσο είναι αισιόδοξος ότι το στοίχημα θα κερδηθεί. Παράλληλα, έστειλε μήνυμα στους καταναλωτές να μη βιαστούν, καθώς «έχουμε ενάμιση μήνα μπροστά μας, με μεγάλες εκπτώσεις, να μοιραστούμε μέσα σε αυτό τον ενάμιση μήνα τη βόλτα μας, να τηρήσουμε το δίωρο, να δώσουμε χρόνο και στον επόμενο».

Ο κ. Καφούνης χαρακτήρισε τις εκπτώσεις και τις καλές τιμές «μονόδρομο», για να φύγουν τα εμπορεύματα και να μπορέσουν οι έμποροι να προμηθευτούν τα νέα.

Ανέφερε επίσης ότι όλα τα καταστήματα έχουν ανοίξει και ότι ελάχιστοι εργαζόμενοι παραμένουν σε αναστολή. Στόχος, κατά τον κ. Καφούνη, είναι να καταφέρουν οι έμποροι να κάνουν στις εκπτώσεις το 50% του περσινού τζίρου: «πέρυσι είχαμε έναν τζίρο περίπου 5 δισ., φέτος αν εισπράξουμε 2,2 δισ. είναι ένα αισιόδοξο σενάριο».