Primark: Παρά τις απώλειες, αναμένει υψηλότερα κέρδη και πωλήσεις για το 2021

Primark: Παρά τις απώλειες, αναμένει υψηλότερα κέρδη και πωλήσεις για το 2021

Η ιδιοκτήτρια της Primark, Associated British Foods ανακοίνωσε σήμερα ότι οι εκτιμήσεις για τις απώλειες πωλήσεων λόγω των lockdown αυτό το φθινόπωρο ανέρχονται πλέον σε 430 εκατ. στερλίνες, δήλωσε αισιόδοξη όμως, ότι οι «εκπληκτικές» πωλήσεις της εορταστικής περιόδου θα τη βοηθήσουν να ανακτήσει το χαμένο έδαφος.

Ο όμιλος, που νωρίτερα υπολόγιζε τις απώλειες σε 375 εκατ. στερλίνες λόγω του υποχρεωτικού κλεισίματος των καταστημάτων, ανακοίνωσε σήμερα ότι εξακολουθεί να εκτιμά πως η αλυσίδα Primark θα παρουσιάσει πωλήσεις και κέρδη για το έτος 2020/21 υψηλότερα από το προηγούμενο έτος.

Η Primark, που δεν πραγματοποιεί ηλεκτρονικές πωλήσεις, παρουσίασε κέρδη 362 εκατ. στερλινών στο έτος 2019/20 που έκλεισε στις 12 Σεπτεμβρίου.

Οι πωλήσεις στα καταστήματα που άνοιξαν και πάλι την προηγούμενη εβδομάδα στην Ιρλανδία, την Αγγλία, τη Γαλλία και το Βέλγιο, ήταν «εκπληκτικές», δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής της AB Foods Τζον Μπέισον, σημειώνοντας ότι τα καταστήματα στην Ιρλανδία έσπασαν ρεκόρ ημερήσιων πωλήσεων για δύο διαδοχικές μέρες.