8ος χρόνος, ημέρα 2484η
Σάββατο, 20 Αυγούστου 2022

Premia: Τι σηματοδοτεί το νέο deal με τη Dimand – Η στρατηγική της εταιρείας

Premia: Τι σηματοδοτεί το νέο deal με τη Dimand – Η στρατηγική της εταιρείας

Μέσα σε ενάμιση χρόνο η Premia Properties έχει γυρίσει σελίδα και με σταθερά βήματα, θέτει τις βάσεις για περαιτέρω ανάπτυξη. Στόχος της είναι το 2022 το χαρτοφυλάκιο ακινήτων να φτάσει τα 300 εκατ. ευρώ, σε δύο χρόνια τα 500 εκατ .ευρώ και σε πέντε χρόνια το 1 δισ. ευρώ. Σε αυτό το πλαίσιο ενισχύει συνέχεια το portfolio της. Η υπογραφή προσυμφώνου με τη Dimand για την απόκτηση αυτοτελούς ακινήτου στο οποίο θα αναπτυχθεί πάρκο βιοτεχνολογίας, σηματοδοτεί την πρώτη επένδυση της Premia στον χώρο της υγείας.

Το ακίνητο βρίσκεται στο 2ο χλμ. της Λεωφόρου Παιανίας-Μαρκοπούλου, εντός της ΒΙΟ.ΠΑ. Παιανίας και έχει έκταση 23 στρεμμάτων εντός του οποίου υπάρχουν κτίρια γραφείων και αποθηκών 4.180 τ.μ. τα οποία θα ανακατασκευασθούν και επαναχρησιμοποιηθούν, ενώ πρόκειται να αναπτυχθούν και νέα κτήρια συνολικής επιφανείας 16.000 τ.μ.

Μισθωτής του ακινήτου και φορέας λειτουργίας του πάρκου θα είναι κοινοπρακτικό σχήμα ελληνικής και αμερικανικής εταιρείας βιοτεχνολογίας με εξειδίκευση στον τομέα των κυτταρικών θεραπειών, μετά του οποίου έχει υπογραφεί προσύμφωνο κλειστής μίσθωσης διάρκειας 20 ετών. Η επένδυση θα διαρκέσει δύο έτη, ενώ τα έσοδα της Premia από τη συμφωνία αυτή θα είναι σημαντικά. Από το δεύτερο τρίμηνο θα ανέλθουν σε 1,5 εκατ. ευρώ και σταδιακά μέχρι την ολοκλήρωση της επένδυσης τέλος του 2023 θα διαμορφωθούν σε 3,5 εκατ. ευρώ.

Το εν λόγω deal αποτελεί την απόδειξη πως η Premia χτίζει με προσοχή το χαρτοφυλάκιό της, επεκτεινόμενη σε νέους κλάδους του real estate. Στρατηγικός στόχος της εταιρείας είναι η οργανική ανάπτυξη να γίνεται με τρόπο που να διασφαλίζει σταθερά έσοδα και μείωση κινδύνων, μέσω διαφοροποίησης του χαρτοφυλακίου. Η Premia δεν στηρίζεται σε έναν μεγάλο μισθωτή, ενώ δεν είναι μισθωτής κάποιος από τους βασικούς μετόχους.

Δηλαδή, υπάρχει σημαντική διασπορά μισθωμάτων, μια στρατηγική που αναμένεται να συνεχιστεί. Στόχος αυτής είναι να παραχθεί αξία για τους μετόχους και να ακολουθηθεί μια έντονα ανοδική πορεία τα επόμενα χρόνια. Η οποία θα βρει την ταχέως αναπτυσσόμενη εταιρεία με υπερπολλαπλάσια αξία των ακινήτων της.

Το deal αυτό έρχεται μετά την απόκτηση αυτοτελούς ακινήτων εξυπηρετούμενων διαμερισμάτων στον Πειραιά και εντάσσεται στο πλαίσιο σχετικής στρατηγικής συμφωνίας -πλαισίου που έχει υπογράψει η Premia με τη Dimand. Η εταιρεία με την ενεργοποίηση της συμφωνίας σκοπεύει μέχρι το τέλος του 2026 να έχει στην ιδιοκτησία της ένα χαρτοφυλάκιο ακινήτων συνολικής δυναμικότητας της τάξεως των 1.000 διαμερισμάτων και βεβαίως να επενδύει σε πολλά υποσχόμενους κλάδους, όπως αυτός της υγείας.