Ποσοστό 10% στη γερμανική ProSiebenSat. 1 αγοράζει ο Μπερλουσκόνι

Ποσοστό 10% στη γερμανική ProSiebenSat. 1 αγοράζει ο Μπερλουσκόνι

Σχεδόν το 10% του γερμανικού ProSiebenSat. 1 αγοράζει η Mediaset, ο μεγαλύτερος ιδιωτικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Ιταλίας που ανήκει στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σε μια νέα προσπάθεια να δημιουργηθεί ένας πανευρωπαϊκός τηλεοπτικήός όμιλος που θα καταφέρει να «χτυπήσει» το αμερικανικό Netflix που έχει σαρώσει το τηλεοπτικό τοπίο.

Η κίνηση της Mediaset, η οποία διευθύνεται από τον διευθύνοντα σύμβουλο Πιέρ Σίλβιο Μπερλουσκόνι, γιο του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας, ακολουθεί τις συνομιλίες για τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού τηλεοπτικού ομίλου με την γαλλική Vivendi που κατέρρευσαν εν μέσω δικαστικών αντιδικιών.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Mediaset υπογράμμισε σε ανακοίνωσή του την απόκτηση του 9,6% στην ProSiebenSat. 1, που αντιστοιχεί στο 9,9% των δικαιωμάτων ψήφου, χαρακτηρίζοντάς της «φιλική εξαγορά». Οι δύο εταιρείες έχουν ήδη δημιουργήσει μια «ισχυρή σχέση» τα τελευταία πέντε χρόνια, ανέφερε η Mediaset.

Η ProSiebenSat. 1 μεταδίδει στη Γερμανία, την Αυστρία και την Ελβετία, ενώ η Mediaset στην Ιταλία και στην Ισπανία με την Mediaset Espana.