Πιο αναγκαίες από ποτέ οι υψηλές ταχύτητες Ιnternet στις επιχειρήσεις

Πιο αναγκαίες από ποτέ οι υψηλές ταχύτητες Ιnternet στις επιχειρήσεις

Αν κάτι έφεραν στο προσκήνιο, η πανδημία του κορονοϊού, το επακόλουθο lockdown και οι κατακόρυφα αυξημένες ανάγκες για τηλεργασία σε χιλιάδες επιχειρήσεις, είναι η ανάγκη για πιο «δυνατό» και γρήγορο Internet.

Η πανδημία έσπρωξε τη χώρα και όλη την εγχώρια επιχειρηματικότητα προς την ψηφιακή εποχή, με αποτέλεσμα οι ανάγκες των εταιρειών για μεγάλες ταχύτητες Internet και ευρυζωνικών υπηρεσιών, να είναι ο πλέον καθοριστικός παράγοντας για την ανάπτυξή τους.

Η τεχνολογία, η δικτύωση και οι υπερυψηλές ταχύτητες Internet είναι απαραίτητα εργαλεία για να λειτουργούν οι επιχειρήσεις αποτελεσματικά και απρόσκοπτα σε οποιεσδήποτε συνθήκες. Ταυτόχρονα, οι επαγγελματίες αναζητούν ενίσχυση και λύσεις που θα επιφέρουν μείωση των εξόδων τους μέσω της τεχνολογίας, αλλά και αύξηση των εσόδων τους π.χ. μέσω του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Επιχειρήσεις και ψηφιακή εποχή

Το θετικό νέο είναι ότι εκτός από τους ιδιώτες, πλέον και οι επιχειρήσεις μπορούν να λάβουν την ειδική επιδότηση συνολικού ύψους 360 ευρώ για σύνδεση FTTH, μέσα από τη δράση Superfast Broadband του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Η δράση υλοποιείται με τη μέθοδο κουπονιού (voucher), που επιδοτεί το πάγιο των προγραμμάτων με 13 ευρώ το μήνα, για μέγιστο διάστημα 24 μηνών και το εφάπαξ κόστος σύνδεσης με 48 ευρώ.

Για τη διαθεσιμότητα, τους δικαιούχους και όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τη δράση Superfast Broadband, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν το ειδικό site www.sfbb.gr.

Τα προγράμματα COSMOTE Business Double Play Fiberspeed Basic & Full Pack, με δυνατότητα για τους δικαιούχους, επιδότησης 360 ευρώ

Μέσα σε αυτή τη νέα πραγματικότητα, η COSMOTE διαθέτει στις επιχειρήσεις τα προγράμματα COSMOTE Business Double Play Fiberspeed Basic & Full Pack, με 100% εγγυημένες ταχύτητες 100 & 200Mbps και δυνατότητα αναβάθμισης στο μέλλον σε 1Gbps, σε περιοχές που έχουν πρόσβαση σε FTTH.

Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται μπορούν να μπουν στο cosmote.gr και να δουν άμεσα αν υπάρχει δυνατότητα για FTTH στην περιοχή τους.

Υποδομές COSMOTE FTTH

Σε 180.000 ανέρχονται πλέον τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις με πρόσβαση σε 100% οπτική ίνα που φτάνει μέχρι την πρίζα, για εγγυημένες ταχύτητες Internet 100 & 200Mbps, μέσω του COSMOTE Fiber του μεγαλύτερου δικτύου οπτικών ινών στην Ελλάδα.

Από την αρχή της χρονιάς μέχρι σήμερα, προστέθηκαν 30.000 νέες γραμμές FTTH, μια αύξηση 20% σε σχέση με τα τέλη του 2019, παρά τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε λόγω της πανδημίας. Ο Όμιλος ΟΤΕ παραμένει πρώτος σε πληθυσμιακή κάλυψη, έχοντας εγκαταστήσει πάνω από το 75% των συνολικών γραμμών FTTH της χώρας.

Ο Όμιλος ΟΤΕ είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής σε νέες τεχνολογίες και υποδομές στην Ελλάδα. Μέσω του επενδυτικού πλάνου για δίκτυα και υπηρεσίες νέας γενιάς του Ομίλου ΟΤΕ, στόχος είναι το FTTH να γίνει διαθέσιμο σε περισσότερα από 300.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις μέσα στο 2020. Το δίκτυο θα καλύπτει με οπτική ίνα και εγκαταστάσεις μεγάλης κοινωνικής σημασίας, όπως πανεπιστημιακά ιδρύματα, κέντρα μεταφορών, βιομηχανικά πάρκα και δημόσια κτίρια.