Peoplecert: Νέα συμβόλαια και ανάπτυξη στις διεθνείς αγορές φέρνει το 2021

Peoplecert: Νέα συμβόλαια και ανάπτυξη στις διεθνείς αγορές φέρνει το 2021

Με τρέχον απόθεμα συμβολαίων εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων, με καινοτόμες υπηρεσίες στον τομέα των εξετάσεων και ισχυρή στρατηγική ανάπτυξης η PeopleCert  συγκαταλέγεται ανάμεσα στις κορυφαίες εταιρίες πιστοποίησης επαγγελματικών και γλωσσικών δεξιοτήτων παγκοσμίως.

Έχοντας τη βάση της στην Ελλάδα και όπλο την τεχνολογία η εταιρεία που ίδρυσε το 2000 ο  Βύρων Νικολαΐδης έχει καταφέρει να αναδειχθεί σε έναν από τους μεγαλύτερους οργανισμούς πιστοποίησης προσώπων προσφέροντας ένα ευρύ και διεθνώς αναγνωρισμένο portfolio προϊόντων πιστοποίησης και 600 εξετάσεις  σε τομείς, όπως η Πληροφορική, Project Management (ECDL, ITIL®, PRINCE2® κ.α) και η γλωσσομάθεια (LanguageCert).

Στο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας μπορεί κανείς να βρει τη NASA, τη CIA, το γαλλικό υπουργείο Παιδείας , το βρετανικό υπουργείο Εσωτερικών, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, τη Deutsche Bank, την Moody’s και τη Microsoft.

Ο όμιλος μετά το αποκλειστικό συμβόλαιο με τον βρετανικό φορέα ΑXELOS, στον οποίο συμμετέχει το βρετανικό δημόσιο (Capita 49%) για τη διεξαγωγή εξετάσεων σε ένα ευρύ φάσμα επαγγελματικών δεξιοτήτων –η συμφωνία «τρέχει» από τον Ιανουάριο του 2018- υπέγραψε νέο 4ετές συμβόλαιο, αυτή τη φορά με τη γαλλική κυβέρνηση και το γαλλικό υπουργείο Ανώτατης Εκπαίδευσης, Έρευνας και Τεχνολογίας. Μέσα στην επόμενη τετραετία  ανέλαβε να διενεργήσει κατ' αποκλειστικότητα online εξετάσεις αγγλικών, με επιτήρηση εξ' αποστάσεως, σε περισσότερους από 600.000 Γάλλους φοιτητές, σε 330 πανεπιστήμια στη Γαλλία και σε υπερπόντιες περιοχές.

H LanguageCert, μέλος του Ομίλου, κέρδισε διεθνή διαγωνισμό αποκλείοντας ιστορικούς παίκτες της αγοράς γλωσσομάθειας Αγγλικής, καθώς επιλέχθηκε ως η μοναδική πάροχος ψηφιακών εξετάσεων και πιστοποίησης των Γάλλων φοιτητών με το  LanguageCert Test of English (LTE).

Η πιστοποίηση της γνώσης Αγγλικών σε όλους τους φοιτητές γίνεται στο πλαίσιο πρωτοβουλίας του γαλλικού κράτους να ενθαρρύνει τους νέους  να ενισχύσουν τις δεξιότητες τους σε ξένες γλώσσες, ώστε να έχουν τη δυνατότητα  να προσαρμοστούν, να ανταγωνιστούν και να ανταποκριθούν στην παγκοσμιοποιημένη αγορά.

Ποιοι είναι όμως οι στόχοι της εταιρείας για το 2021; Πώς πέτυχε μια ελληνική εταιρία εν μέσω κρίσης και συρρίκνωσης της εγχώριας αγοράς να πετύχει μεγάλες συμφωνίες στις εξαιρετικά απαιτητικές αγορές του εξωτερικού;

«Μέσα από σκληρή δουλειά, εστιάζοντας στην ποιότητα και την καινοτομία και με επιμονή καταφέραμε να είμαστε πρωτοπόροι στο χώρο μας.. Διακριθήκαμε ως μία από τις δυναμικότερες εταιρίες στην Ευρώπη.. Είμαι περήφανος για αυτά που καταφέραμε όλοι μαζί, όλη η οικογένεια της PeopleCert. Όπως γνωρίζετε, όμως, το πλέον δυσκολότερο είναι η παραμονή στην κορυφή. Κι αυτό θα επιδιώξουμε. Αυτός είναι ο στόχος», δηλώνει στο Liberal Markets ο ιδρυτής και CEO της Peoplecert , Βύρων Νικολαΐδης.

Εξετάσεις σε 216 χώρες

Η «καρδιά» της εταιρείας χτυπά στην Αθήνα, σε απόσταση λίγων μέτρων από το Πανεπιστήμιο, όπου βρίσκεται το λειτουργικό της κέντρο. Από τις σύγχρονες εγκαταστάσεις της διοχετεύονται και διενεργούνται εκατομμύρια paper and computer based εξετάσεις  σε όλο τον κόσμο, σε 25 γλώσσες.

Συνεργάζεται με περισσότερες από 50.000 εταιρείες και 800 κρατικούς φορείς και τους μεγαλύτερους εκπαιδευτικούς οργανισμούς παγκοσμίως. Είναι δε συμβεβλημένη με 10.000 εξεταστικά κέντρα παγκοσμίως, έχει 9.000 εξωτερικούς συνεργάτες και στην Ελλάδα απασχολεί πάνω από 500 εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης. Η κινητήριος δύναμη της εταιρείας είναι η Ομάδα Έρευνας και Τεχνολογίας με περισσότερους από 80 εξειδικευμένους Έλληνες Software Engineers που αναπτύσσουν καινοτόμες εφαρμογές, όπως το online proctoring (τηλεπιτήρηση).

H εφαρμογή της εξ’ αποστάσεως επιτήρησης, επιτρέπει σε κάθε υποψήφιο  με υπολογιστή και πρόσβαση στο διαδίκτυο, να εξετάζεται online, οπουδήποτε κι αν ευρίσκεται και οποιαδήποτε στιγμή το επιθυμεί μέσα από μια ασφαλή και αδιάβλητη διαδικασία.