Παράταση 15 ημερών στον διαγωνισμό των Ν. Σκαρμαγκά

Παράταση 15 ημερών στον διαγωνισμό των Ν. Σκαρμαγκά

Παράταση 15 ημερών έλαβε ο διαγωνισμός εκποίησης της ΕΝΑΕ που λειτουργεί τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Οι προσφορές αντί της ερχόμενης Παρασκευής 27 Νοεμβρίου, θα υποβληθούν την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου. Μέχρι τότε εκτιμάται ότι θα προκηρυχθεί και ο διαγωνισμός πλειοδοσίας για το διπλανό ακίνητο έκτασης 350 στρεμμάτων που κατέχει η ΕΤΑΔ.

Τα περιουσιακά στοιχεία τόσο της ΕΝΑΕ, όσο και της ΕΤΑΔ, κατά πάσα πιθανότητα θα διεκδικήσουν ο όμιλος Onex σε συνεργασία με την αμερικανική DFC, και ο όμιλος της Northstar του εφοπλιστή Θ. Πριόβολου. Και οι δύο πλευρές έχουν δεσμευθεί για τη δημιουργία επενδύσεων ύψους εκατοντάδων εκατ. ευρώ, προκειμένου να καταστήσουν εκ νέου λειτουργικά τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Η πρώτη πλευρά βλέπει περισσότερο αμυντικές ναυπηγήσεις/συντηρήσεις εφόσον αναδειχθεί προτιμητέος επενδυτής και η δεύτερη βλέπει περισσότερο μέλλον στις πολιτικές ναυπηγήσεις/συντηρήσεις σκαφών.

Πηγές προσκείμενες στην πλευρά της North Star ανέφεραν χθες ότι δεν ζήτησαν παράταση στο διαγωνισμό. Συγκεκριμένα κύκλοι της εταιρείας ανέφεραν ότι "τρεις μόλις ημέρες πριν τη λήξη του διαγωνισμού της ΕΝΑΕ για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, πληροφορηθήκαμε την πρόθεση του ειδικού εκκαθαριστή να αναβάλει την κατάθεση των προσφορών για δύο εβδομάδες, κατόπιν αιτημάτων υποψηφίων αγοραστών". Πρόσθεσαν ακόμη ότι "η Pyletech Shipyards είναι πανέτοιμη να υποβάλλει κανονικά την προσφορά της την Παρασκευή 27η Νοεμβρίου".