Pantelakis: Κορυφαίες επιλογές Εθνική και Alpha - Βλέπει συνέχεια στο τραπεζικό ράλι

Pantelakis: Κορυφαίες επιλογές Εθνική και Alpha - Βλέπει συνέχεια στο τραπεζικό ράλι

Το ράλι που έχουν σημειώσει οι μετοχές των ελληνικών τραπεζών το τελευταίο διάστημα αναμένεται να έχει συνέχεια, εκτιμά η Pantelakis Securities σε έκθεσή της, αναφέροντας ως κορυφαίες επιλογές της την Εθνική Τράπεζα και την Alpha Bank.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνει η έκθεση, ακόμα και για δεδομένα των ελληνικών τραπεζών το 2020 υπήρξε μια ταραχώδης χρονιά, καθώς μετά τη βουτιά 72% που επέφερε το ξέσπασμα της πανδημίας τελικά ολοκλήρωσαν το έτος διπλασιάζοντας από και το χαμηλό τους στις 6 Νοεμβρίου, αν και οι απώλειες ανήλθαν στο 41%.

Παράλληλα επισημαίνει το χαμηλό δείκτη αποτίμησης προς ενσώματη λογιστική αξία (P/TBV) στο 0,3x, σε σχέση με τις ευρωπαϊκές τράπεζες και εκφράζει την αισιοδοξία της «καθώς συνεχίζουν να ξεδιπλώνονται οι θετικοί καταλύτες, με τους κινδύνους να μειώνονται και το μομέντουμ για μετοχές "αξίας" να αυξάνεται».

Κορυφαίες επιλογές Εθνική και Alpha Bank

Ως κορυφαίες επιλογές της η χρηματιστηριακή αναφέρει την Εθνική Τράπεζα και την Alpha Bank, με την τελευταία να αντικαθιστά στη σειρά προτίμησης την Eurobank, καθώς η Pantelakis Securities εκτιμά ότι προσφέρει ένα καλύτερο προφίλ κινδύνου-ανταμοιβής, δίνοντας ως παράδειγμα την πολύ φθηνότερη αποτίμηση P/B με τους μειωμένους κινδύνους μετά το Galaxy.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι η Εθνική Τράπεζα θα περιορίσει το discount σε σχέση με την κεφαλαιοποίηση της Eurobank (η πρώτη διαμορφώνεται στα 1,785 δισ. ευρώ και η δεύτερη στα 2,122 δισ. ευρώ με τις σημερινές τιμές τους), καθώς η συμφωνία για το Frontier θα την φέρει σε παρόμοιο δείκτη NPE's και με ισχυρότερο κεφάλαιο (αν και πιθανώς με λίγο χαμηλότερες αποδόσεις).

Σε αυτό το πλαίσιο, η Pantelakis διατηρεί τη σύσταση "οverweight" για τις Εθνική, Alpha και Eurobank και συνεχίζει με "neutral" στην Πειραιώς. Αντίστοιχα, θέτει τιμή στόχο για την Εθνική στα 3,2 ευρώ, για την Alpha στα 1,45 ευρώ, για την Eurobank στα 0,8 ευρώ και για την Πειραιώς στα 1,4 ευρώ.