Παγκόσμια έλλειψη τσιπ αυτοκινήτων - Να βοηθήσει η Ταϊβάν ζητά η Γερμανία

Παγκόσμια έλλειψη τσιπ αυτοκινήτων - Να βοηθήσει η Ταϊβάν ζητά η Γερμανία

Η Γερμανία ζήτησε από την Ταϊβάν να πείσει τους εγχώριους κατασκευαστές ώστε να βοηθήσουν στην έλλειψη ημιαγωγών στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας που παρεμποδίζει την οικονομική ανάκαμψη από την πανδημία.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες σε όλο τον κόσμο κλείνουν τις γραμμές συναρμολόγησης λόγω προβλημάτων στην παράδοση ημιαγωγών, τα οποία σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν επιδεινωθεί από τις ενέργειες της πρώην κυβέρνησης Τραμπ εναντίον βασικών κινεζικών εργοστασίων τσιπ.

Η έλλειψη έχει επηρεάσει τις Volkswagen, Ford Motor,, Subaru Corp, Toyota Motor, Nissan Motor, Fiat Chrysler Automobiles και άλλους κατασκευαστές αυτοκινήτων.

Σε επιστολή που επικαλείται το Reuters, ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Πέτερ Αλτμάιερ ζήτησε από τον ομόλογό του της Ταϊβάν να έρθει σε επαφή με την Taiwan Semiconductor Manufacturing Co Ltd (TSMC) προκείμενου να αυξήσει την παραγωγή της.

«Θα ήμουν ευχαριστημένος αν μπορούσατε να αναλάβετε αυτό το θέμα και να υπογραμμίσετε τη σημασία της πρόσθετης χωρητικότητας ημιαγωγών για τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία στην TSMC», έγραψε ο Αλτμάιερ.