Οι αεροπορικές εταιρείες ποντάρουν στα τεστ αντιγόνων για να απογειωθούν ξανά

Οι αεροπορικές εταιρείες ποντάρουν στα τεστ αντιγόνων για να απογειωθούν ξανά

Οι ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες εναποθέτουν τις ελπίδες τους για ανάκαμψη στα γρήγορα τεστ αντιγόνων που θα διενεργούνται πριν την πτήση, προκειμένου να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη των επιβατών στα αεροπορικά ταξίδια.

Η γερμανική Lufthansa, η οποία βρίσκεται στο έλεος κρατικών διασώσεων για να επιβιώσει, είναι σε συνομιλίες με την ελβετική φαρμακοβιομηχανία Roche για την ανάπτυξη των λεγόμενων τεστ αντιγόνων, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Την ίδια στιγμή, η ιταλική Alitalia δήλωσε στο Reuters ότι από σήμερα προσθέτει δύο πτήσεις από το Μιλάνο στη Ρώμη, αποκλειστικά για επιβάτες με αρνητικά τεστ.

Τα τεστ διενεργούνται από τις υγειονομικές αρχές στα αεροδρόμια και περιλαμβάνονται στην τιμή των εισιτηρίων. Εάν αποδειχθούν δημοφιλή και ασφαλή, αυτές οι πτήσεις με τεστ αντιγόνων θα επεκταθούν σε άλλα εγχώρια (και στη συνέχεια διεθνή) δρομολόγια, σύμφωνα με την εταιρεία.

Οι αερομεταφορείς πιέζουν εδώ και καιρό τις κυβερνήσεις να υιοθετήσουν εναλλακτικές λύσεις στους καθολικούς περιορισμούς εν μέσω της έξαρσης των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ευρώπη.

Τα τεστ αντιγόνων δίνουν αποτελέσματα μέσα σε 15 λεπτά και δεν απαιτούν εξειδικευμένο προσωπικό και εργαστήρια, θεωρούνται όμως λιγότερο αξιόπιστα από τα μοριακά τεστ.

Παρόλα αυτά, η εκπρόσωπος της Lufthansa δήλωσε: «Πιστεύουμε ότι τα τεστ θα είναι μια καλύτερη επιλογή από το να μπει κάποιος σε καραντίνα».

Η αξιοπιστία των τεστ αντιγόνων υπολογίζεται στο 80% με 90% και οι αεροπορικές εταιρείες ελπίζουν ότι αυτό θα είναι αρκετό για να μπορέσουν να προσελκύσουν και πάλι επιβάτες.