Ο κλάδος των ανθοπαραγωγών εκφράζει ανησυχία ενόψει των Χριστουγέννων

Ο κλάδος των ανθοπαραγωγών εκφράζει ανησυχία ενόψει των Χριστουγέννων

Η πανδημία έχει επιφέρει σημαντικούς περιορισμούς στη λειτουργία πολλών κλάδων του ελληνικού επιχειρείν. Ενόψει των Χριστουγέννων, ανθοπωλεία και φυτώρια εκφράζουν τη βαθιά τους ανησυχία και προτείνουν λύσεις για τη λειτουργία τους:

Άνοιγμα όλων των σημείων πώλησης των ανθοκομικών προϊόντων (ανθοπωλεία, λαϊκές αγορές, garden centers, super markets χωρίς περιορισμούς ΚΑΔ) μαζί με το άνοιγμα των εποχιακών στις 7/12, όπως συμβαίνει εν μέσω καραντίνας σε ΟΛΕΣ τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το Αλεξανδρινό (ποϊνσέτια) και τα χριστουγεννιάτικα φυτά στο σύνολό τους, εάν δεν πωληθούν μέχρι τις 31/12, θα πεταχτούν και θα οδηγήσουν σε υψηλές απαιτήσεις αποζημιώσεων από τους παραγωγούς.

Αντιλαμβανόμενοι πλήρως τη δύσκολη και περίπλοκη συνθήκη της πανδημίας, οι επαγγελματίες του κλάδου δηλώνουν διατεθειμένοι να λειτουργήσουν με όρους και προδιαγραφές, τηρώντας όλα τα σημαντικά και αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα. Προστρέχουν στους αρμόδιους φορείς για να εκφράσουν την ανησυχία τους, αλλά και να συνδιαμορφώσουν μαζί τους τον τρόπο λειτουργίας τους ενόψει των Χριστουγέννων. Ας βρεθεί μια ασφαλής, μέση λύση για να γεμίσουμε με χρώματα και μυρωδιές τα σπίτια, τα καταστήματα, τα γραφεία, τα νοσοκομεία… Ειδικά αυτά τα Χριστούγεννα, το έχουμε περισσότερο ανάγκη από ποτέ.