Νέο «χτύπημα» σε προσωπικά δεδομένα - Η Under Armour εντόπισε παραβίαση 150 εκατ. λογαριασμών

Νέο «χτύπημα» σε προσωπικά δεδομένα - Η Under Armour εντόπισε παραβίαση 150 εκατ. λογαριασμών

Παραβίαση δεδομένων στους λογαριασμούς εκατομμυρίων χρηστών στο MyFitnessPal, την εφαρμογή που παρακολουθεί τη διατροφή και την εκγύμνασή τους για τον προσδιορισμό της βέλτιστης πρόσληψης θερμίδων και των θρεπτικών συστατικών, εντόπισε η εταιρεία αθλητικών ειδών Under Armour. 

Η παραβίαση ωστόσο δεν περιλαμβάνει επίσημα κρατικά στοιχεία, όπως αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης και άδειες οδήγησης, τα οποία η εταιρεία δεν συλλέγει από τους χρήστες, ή τα στοιχεία πιστωτικών καρτών, που τα επεξεργάζεται ξεχωριστά. Σύμφωνα με την Under Armour, το ζήτημα αφορά τους λογαριασμούς σχεδόν 150 εκατομμυρίων χρηστών.

«Η έρευνα έδειξε ότι η παραβίαση αφορούσε πληροφορίες όπως ονόματα χρηστών, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και κωδικούς πρόσβασης», ανέφερε η εταιρεία.

Οι χρήστες της εφαρμογής MyFitnessPal μπορούν είτε να σκανάρουν τα barcodes των ειδών διατροφής που καταναλώνουν, είτε να τα προσθέσουν γράφοντάς τα, σε μια βάση δεδομένων που περιλαμβάνει περισσότερα από πέντε εκατομμύρια διαφορετικά τρόφιμα. Επιπλέον, μπορούν να συγχρονίσουν τα δεδομένα της διατροφής και της σωματικής τους κατάστασης σε άλλες συσκευές τους για ευκολότερη πρόσβαση.