Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψε η ΔΕΗ με την ΑΒ Βασιλόπουλος

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψε η ΔΕΗ με την ΑΒ Βασιλόπουλος

Στο πλαίσιο της επέκτασης των δραστηριοτήτων της στην παροχή υπηρεσιών ηλεκτροκίνησης, η ΔΕΗ Α.Ε. ανακοίνωσε ότι υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας (MoU) με την ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ.

Σύμφωνα με το MoU, τα δύο μέρη θα διερευνήσουν τις δυνατότητες συνεργασίας τους στην αναγνώριση και χωροθέτηση σημείων στο δίκτυο Καταστημάτων της ΑΒ πανελλαδικά, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους πελάτες/οδηγούς για τη στάθμευση και φόρτιση των ηλεκτρικών οχημάτων τους, , στην από κοινού αναγνώριση ενεργειών για την προώθηση των υπηρεσιών της ηλεκτροκίνησης στους πελάτες/καταναλωτές που επιθυμούν να οδηγούν ένα «καθαρό» και φιλικό προς το περιβάλλον όχημα, στην αναγνώριση περεταίρω συνεργειών μεταξύ των μερών, που μπορεί να προκύψουν από την υπόψη συνεργασία.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Γιώργος Στάσσης δήλωσε κατά την υπογραφή της συμφωνίας πως «η ΔΕΗ κάνει σήμερα ένα σημαντικό βήμα για την επέκταση των δραστηριοτήτων της στον τομέα της ηλεκτροκίνησης. Έχουμε ήδη εντάξει στον σχεδιασμό μας την τοποθέτηση πανελλαδικά, 1.000 σταθμών φόρτισης στα επόμενα 2-3 χρόνια και 10.000 σταθμών φόρτισης μεσοπρόθεσμα».

«Παράλληλα», συνέχισε ο κ. Στάσσης, «εξετάζουμε στρατηγικές συνεργασίες ώστε η ΔΕΗ να διαδραματίσει πρωτεύοντα και καθοριστικό ρόλο τα επόμενα χρόνια στην ανάπτυξη του δικτύου φόρτισης που αποτελεί ζωτική συνθήκη για την ευρεία διάδοση των ηλεκτρικών οχημάτων. Στόχος μας να δημιουργήσουμε το μεγαλύτερο δίκτυο σταθμών φόρτισης σε όλη την Ελλάδα. Σε αυτό το πλαίσιο υπογράψαμε σήμερα μνημόνιο συνεργασίας με την ΑΒ Βασιλόπουλος, με έμφαση στην αναγνώριση κατάλληλων σημείων εγκατάστασης φορτιστών, τη διαμόρφωση κοινών προϊόντων και υπηρεσιών καθώς και την προώθηση των υπηρεσιών ηλεκτροκίνησης στη χώρα μας».

«Η ηλεκτροκίνηση αποτελεί σημαντική πρόκληση, αλλά και μεγάλη ευκαιρία για τη ΔΕΗ, για τη χώρα, για το περιβάλλον και την κοινωνία», πρόσθεσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ..

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ κ. Βασίλης Σταύρου ανέφερε πως «μαζί με τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, ανταποκρινόμαστε πρώτοι στο εθνικό σχέδιο ηλεκτροκίνησης και φιλοδοξούμε να αναπτύξουμε μια στρατηγική συνεργασία σχεδιάζοντας από κοινού λύσεις πιο φιλικές προς το περιβάλλον, λύσεις πιο "πράσινες"».

«Μαζί λοιπόν», υπογράμμισε ο κ. Σταύρου, «δημιουργούμε σήμερα το κατάστημα του μέλλοντος, αλλάζουμε συνήθειες και βάζουμε μπροστά ένα μακρόπνοο και φιλόδοξο πλάνο που αφορά στην παροχή υπηρεσιών ηλεκτροκίνησης στους πελάτες της ΑΒ Βασιλόπουλος».